αφυγραντήρες Meaco

αφυγραντηρες meaco

Οι αξιολογήσεις των χρηστών σε όλη την Ευρώπη, η διεθνής αναγνώριση ποιότητας και οι διακρίσεις με βραβεία BEST BUY από ανεξάρτητα περιοδικά δοκιμών πιστοποιούν την ποιότητα των αφυγραντήρων Meaco

αφυγραντήρες Meaco

Οι αφυγραντήρες Meaco εξαφανίζουν την υγρασία στο σπίτι

αφυγραντήρες Meaco επίσημη ιστοσελίδα

Sani hellas αποκλειστικοι αντιπρόσωποι MEACO

 

 

 

 • 2009 Best Buy “Practical Boat Owner”

 • 2012 Best Buy “Land Rover World”
 • 2013 Best Buy “Sailing Today”

 • 2014 Best Buy “Which Magazine”

 • 2015 Best Buy “Which Magazine”

 • 2015 Best Buy “klikk.no”

αφυγραντηρες meaco

αφυγραντήρες Meaco: η λύση στα προβλήματα υγρασίας

 

αφυγραντήρες Meaco – εξειδίκευση

Η Meaco είναι η εταιρεία με έδρα την Αγγλία που πραγματικά εξειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στους οικιακούς αφυγραντήρες. Εξελίσσει συνεχώς τους αφυγραντήρες της αναφορικά με την αποδοτικότητα και την κατανάλωσή τους. Δίνει λύσεις στα προβλήματα της αυξημένης ή υπερβολικής σχετικής υγρασίας στο σπίτι ή το γραφείο με δοκιμασμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και κυρίως αποτελεσματικά. Οι αφυγραντήρες Meaco δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που υπόσχονται: αποτελεσματική αφύγρανση με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

αφυγραντήρες Meaco – προβλήματα υγρασίας

Οι αφυγραντήρες Meaco δίνουν λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας που λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για τη μόνιμη κατοικία όλοι μας είχαμε την άσχημη εμπειρία μαυρισμένων τοίχων, μπογιάς στους τοίχους που σκάει, κατεστραμμένα έπιπλα και ξύλινα πατώματα, παράθυρα που στάζουν και αφήνουν μαύρα στίγματα, κα. Συνηθισμένα προβλήματα που τελικά μας κοστίζουν μια περιουσία, ξανά και ξανά. Οι αφυγραντήρες Meaco αντιμετωπίζουν εγγυημένα τα προβλήματα υγρασίας: υγρασία στον τοίχο, υγρασία συμπύκνωσης, υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες Meaco τεχνολογίας desiccant είναι αποδοτικοί και σε χαμηλές 1-37C° !

αφυγραντήρες Meaco με συμπιεστή (compressor) vs αφυγραντήρες desiccant

Ο αφυγραντήρας με compressor παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο και οδηγείται σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Καθώς τα πηνία είναι ψυχρά, το νερό συμπυκνώνεται και ρέει προς το δοχείο νερού. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα.

Ο αφυγραντήρας desiccant παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο και οδηγείται σε ένα περιστρεφόμενο τροχό, ο οποίος είναι γεμάτος με το αφυγραντικό υλικό Zeolite (ζεόλιθος) και το οποίο απορροφά το νερό από τον αέρα. Ο τροχός έχει τώρα διαποτιστεί με νερό και πρέπει ξαναστεγνώσει. Μία θερμαντική, πηγή που βρίσκεται στη βάση του αφυγραντήρα, φυσάει θερμό και στεγνό αέρα πάνω στο Zeolite εξαλείφοντας την υγρασία από τον τροχό. Το Zeolite είναι τώρα έτοιμο να στεγνώσει ώστε να απορροφήσει τους υδρατμούς στον επόμενο κύκλο, και ο ζεστός, υγρός αέρας καταλήγει σε μια μεταλλική επιφάνεια που συμπυκνώσει την υπερβολική υγρασία και οι σταγόνες νερού καταλήγoυν στο ειδικό εσωτερικό δοχείο. Η θέρμανση που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία αφύγρανσης αναμιγνύεται με το στεγνό αέρα, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα δεν είναι απλά στεγνός, αλλά και 10-12°C θερμότερος απ’ ότι ο αέρας που εισήλθε στον αφυγραντήρα.

αφυγραντήρες Meaco – μείωση κόστους θέρμανσης

Θα παρατηρείτε πόσο δυσκολότερο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα όταν ένα σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα) και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην αμεσότητα της θέρμανσης του σπιτιού, αλλά και του κόστους κατανάλωσης εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες Meaco desiccant φυσάνε θερμό αέρα, περίπου 10C° πιο ζεστό από τη θερμοκρασία χώρου.

αφυγραντήρες Meaco – υγεία

Πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία για τις εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει η υψηλή σχετική υγρασία στην υγεία μας. Πέρα από τη συντήρηση του σπιτιού, η υγεία θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο και να ενημερωνόμαστε, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι λύσεις είναι απλές και πραγματικά οικονομικές. Οι αφυγραντήρες Meaco εξαφανίζουν τα ανθυγιεινά συμπτώματα της υγρής ατμόσφαιρας, ακάρεα και μύκητες, κ.α.

Οι επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας στο σπίτι και την υγεία

 

Η υψηλή σχετική υγρασία έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα: μαύρα στίγματα από μούχλα σε τοίχους και παράθυρα, νερό που στάζει σε παράθυρα και περβάζια παραθύρων, άσχημες οσμές, ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας στους τοίχους, σαθρές βαφές των τοίχων, κατεστραμμένα υφάσματα, ξύλινες κατασκευές, οροφές και πατώματα κατεστραμμένα, θαμπό χρώμα πατώματος, θρυμματίζονται οι γύψινες κατασκευές, τοίχοι “σκασμένοι” από νιτρικό κάλιο, κλπ.

Εάν το σπίτι σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα ή εάν επιθυμείτε να κάνετε συντήρηση του σπιτιού, τότε ένας αφυγραντήρας Meaco σάς είναι απαραίτητος. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι προκαλούν αναμφίβολα σοβαρές βλάβες στην οικία και το νοικοκυριό και εν τέλει δαπανηρές επισκευές για το σπίτι ή το χώρο εργασίας.

Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της σχετικής υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους καταδεικνύουν ότι η σχετική υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού και αλλεργιών. Πειραματικές μελέτες σχετικά με μεταδιδόμενα από τον αέρα μολυσματικών βακτηρίων και ιών έχουν δείξει ότι η επιβίωση αυτών των μολυσματικών οργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 40 και 70%. Επιδημιολογικές μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι λιγότερες για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε περιβάλλον με μεσαία έναντι χαμηλής ή πολύ υψηλής υγρασίας.

Τέλος, η ύπαρξη ακάρεων και μυκήτων εξαρτάται επίσης άμεσα από τη σχετική υγρασία. Η ανάπτυξη και το πλήθος αυτών των μικροοργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι κάτω από 50%, ενώ αυξάνονται στο μέγιστο βαθμό όταν η σχετική υγρασία είναι 80%. Τα περισσότερα είδη μυκήτων δεν μπορούν να αναπτυχθούν, εκτός εάν η σχετική υγρασία ξεπερνά το 60%.

 

υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα, αφυγραντήρες Meaco

υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα

υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα, αφυγραντήρες Meaco

μουχλα στο ταβανι και τους τοίχους

κατεστραμμένα ξύλα και πατώματα από την υγρασία, αφυγραντήρες Meaco

υγρασία ξύλα και πατώματα

Meaco σημαίνει εξειδίκευση

Αφυγραντήρες Meaco

τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Πώς θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα;

Ο αγγλικός οίκος Meaco διαθέτει δύο κατηγορίες αφυγραντήρων: τους αφυγραντήρες Meaco Platinum με συμπιεστή – μοτέρ και τους αφυγραντήρες Meaco desiccant (χωρίς μοτέρ).

Οι αφυγραντήρες Meaco Platinum παρουσιάστηκαν στις αρχές του 2014 και αμέσως απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη. Η στιβαρή τους κατασκευή και το design είναι τα πρώτα στοιχεία που αμέσως καθηλώνουν. Το στοιχείο όμως που πραγματικά δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς είναι η ποιότητα κατασκευής και η υψηλή ενεργειακή απόδοση. Συγκρίνετε την κατανάλωση των αφυγραντήρων Meaco Platinum με οποιονδήποτε άλλο αφυγραντήρα με συμπιεστή (compressor)της αγοράς. 165W ο Meaco Platinum 12L (12 λίτρα την ημέρα) και 255W ο Meaco Platinum 20L (20 λίτρα την ημέρα)! Μια επιπλέον καινοτομία είναι ότι στους αφυγραντήρες Meaco Platinum μπορούμε να προσθέσουμε φίλτρο HEPA, μετατρέποντάς τους σε αφυγραντήρες – καθαριστές αέρα.

Οι αφυγραντήρες Meaco desiccant εκμεταλλεύονται και λειτουργούν με τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης desiccant. Λειτουργούν χωρίς συμπιεστή (compressor). Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στη χρήση του αφυγραντικού υλικού desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει την ιδιότητα να παρακρατά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα. Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες Meaco desiccant DD8L και DD8L Junior δεν έχουν μοτέρ είναι ελαφροί, κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο όταν είναι σε λειτουργία και τέλος είναι αποδοτικοί και στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Κάνουν αφύγρανση 8L-10L την ημέρα σε θερμοκρασίες 1 – 37°C. Ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας που η θέρμανση των σπιτιών είναι ελλιπής, πόσο μάλλον στα εξοχικά σπίτια, για πολύ καιρό κλειστά και χωρίς θέρμανση. Απλά δείτε τις αξιολογήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώστε ότι ο φυγραντήρας Meaco desiccant DD8L διάθεση ιονιστή και αντιβακτηριακό φίλτρο αέρα τεχνολογίας Polyesthylene terephthalate fibre.

Οι αφυγραντήρες Meaco σειράς Platinum και οι αφυγραντήρες desiccant διαθέτουν:

 • Απλό και εύκολο χειρισμό του πίνακα ελέγχου
 • Αυτόματη επανεκκίνηση από διακοπή ρεύματος
 • Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στην αποχέτευση
 • 2 χρόνια εγγύηση

 

Αφυγραντήρας: μειώνει την κατανάλωση θέρμανσης

Οι αφυγραντήρες Meaco desiccant DD8L και DD8L Junior είναι πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Όλη η ενέργεια που ο αφυγραντήρας καταναλώνει επιστρέφεται στο χώρο με θερμότητα (ο ξηρός αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα είναι θερμός), και συνεπικουρεί στη θερμότητα που παράγεται από άλλες πηγές, όπως οι θερμοπομποί, το καλοριφέρ, κλπ. Επιπλέον ο αφυγραντήρας desiccant στεγνώσει τον αέρα πολύ γρήγορα από ό, τι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή και κατ’ αυτό τον τρόπο είναι σε λειτουργία αφύγρανσης για πολύ λιγότερο χρόνο (3,5 φορές πιο γρήγορα, σύμφωνα με τις δοκιμές στο Πανεπιστήμιο του Southampton). Αυτό σημαίνει ότι ο αφυγραντήρας desiccant έχει πραγματικά πολύ χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης απ’ότι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (μοτέρ).

Meaco control logic:

 • Οι αφυγραντήρες Meaco desiccant DD8L και DD8L Junior όταν “πιάσουν” το επίπεδο σχετικής υγρασίας που ορίζουμε θα τεθούν σε λειτουργία συντήρησης, με μηδενική κατανάλωση. Μπαίνουν σε λειτουργία “ύπνου” (sleep mode) για 30 λεπτά, μετά για 5 λεπτά θα κάνει και πάλι διάγνωση της σχετικής υγρασίας του χώρου και εάν τη τελευταία δεν έχει ανέβει μπαίνουν και πάλι σε λειτουργία “ύπνου”. Έτσι σε ένα καλά μονωμένο σπίτι ή σε ένα σπίτι που η σχετική υγρασία έχει πέσει, οι αφυγραντήρες desiccant DD8L και DD8L Junior θα λειτουργούν μόνο για 10 λεπτά ανά ώρα!

 

Να θυμάστε ότι, σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα στο σπίτι σας και αφαιρώντας την υγρασία από τον αέρα, μειώνετε σημαντικά το κόστος θέρμανσης!

Ο ξηρός αέρας είναι πολύ πιο εύκολο να θερμανθεί από τον υγρό αέρα (λιγότερα μόρια νερού στον αέρα για να θερμανθούν). Τα χρήματα που θα ξοδεύατε για το λογαριασμό θέρμανσης είναι πολύ περισσότερα από τα χρήματα που ξοδεύετε για την λειτουργία του αφυγραντήρα. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος σπαταλάτε χρήματα είναι να μη χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα και να αφήσετε το επίπεδο της υγρασίας να είναι υψηλό στο σπίτι στο σπίτι!

www.meaco.gr

επίσημη ιστοσελίδα για τους αφυγραντήρες Meaco στην Ελλάδα

Οδηγός αγοράς αφυγραντήρα Meaco

Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα είναι η θερμοκρασία δωματίου όπου ο αφυγραντήρας θα χρησιμοποιηθεί!

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα σε χώρο, δωμάτιο ή σπίτι όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι πιθανό να πέσει κάτω από τους 15°C, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα desiccant. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το εσωτερικό του αφυγραντήρα με συμπιεστή πρέπει να είναι ψυχρότερο από τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να δουλέψει ο αφυγραντήρας προκειμένου να δημιουργήσει την κρύα επιφάνεια στο εσωτερικό του. Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω, κοντά στους 10°C, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το εσωτερικό του αφυγραντήρα θα φθάσει κοντά στο σημείο κατάψυξης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σχηματισμού πάγου στα πηνία ψύξης του αφυγραντήρα. Αυτός είναι ο λόγος που κάτω από τους περίπου 15°C, οι αφυγραντήρες συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης, παρά αφύγρανσης. Οι αφυγραντήρες desiccant από την άλλη πλευρά έχουν μια συνεπή απόδοση ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του χώρου.

 

 

οδηγός αγοράς αφυγραντήρα

 

 Η SANI HELLAS, με τη συνδρομή της Meaco UK, έχει δημιουργήσει έναν εύκολο οδηγό αγοράς προκειμένου να σάς βοηθήσουμε να επιλέξετε  τον κατάλληλο αφυγραντήρα για τις ανάγκες σας.

 

επικοινωνία | παραγγελίες

210 3236627