Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

Δίκτυο πωλήσεων

Βρείτε τα καταστήματα

αφυγραντήρες Meaco με συμπιεστή (compressor)

αφυγραντήρες Meaco με συμπιεστή (compressor)

4 Αντικείμενο(α)

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Ανα Σελίδα

Πλέγμα  Λίστα 

4 Αντικείμενο(α)

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Ανα Σελίδα

Πλέγμα  Λίστα 

Περιγραφή αφυγραντήρες Meaco με συμπιεστή (compressor)

Αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco: τρόπος λειτουργίας

 

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή ρουφάει τον αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια του ανεμιστήρα που διαθέτει, φιλτράρεται από το φίλτρο και τον κατευθύνει σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Ο κομπρέσορας συμπιέζει ψυκτικό αέριο το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του συμπυκνωτή, τα πηνία ψύχονται, με αποτέλεσμα ο αέρας ψύχεται πολύ κάτω του σημείου δρόσου/υγροποίησης, με συνέπεια οι υδρατμοί που περιέχονται σ’ αυτόν να μετατρέπονται σε νερό (συμπυκνώνονται) και ρέει προς το δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Στη συνέχεια ο ξηρός αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο.


Ερχόμαστε λοιπόν στο αρχικό αξίωμα, ότι ο αφυγραντήρας με συμπιεστή [ανεξαιρέτως μάρκας] δεν λειτουργεί ικανοποιητικά σε χώρους που δε θερμαίνονται ικανοποιητικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το εσωτερικό του αφυγραντήρα με συμπιεστή πρέπει να είναι ψυχρότερο από τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να δουλέψει ο αφυγραντήρας προκειμένου να δημιουργήσει την κρύα επιφάνεια στο εσωτερικό του. Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω, κοντά στους 10°C, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το εσωτερικό του αφυγραντήρα θα φθάσει κοντά στο σημείο κατάψυξης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σχηματισμού πάγου στα πηνία ψύξης του αφυγραντήρα. Αυτός είναι ο λόγος που κάτω από τους περίπου 15°C, οι αφυγραντήρες συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης, παρά αφύγρανσης. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε μην πετάτε τα λεφτά σας σε έναν αφυγραντήρα με συμπιεστή. Αγοράστε έναν αφυγραντήρα desiccant.

 

Πολλές φορές θα διαβάσετε ή θα σάς ενημερώσουνε ότι ένας αφυγραντήρας “βγάζει” 20 λίτρα την ημέρα, βάσει των τεχνικών στοιχείων που δίνει ο κατασκευαστής. Εάν όμως παρατηρήσετε προσεχτικά την υποσημείωση, ο κατασκευαστής αναφέρει: στους 30°C και με σχετική υγρασία 80-90% ! Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, και ποιος έχει 30°C στο σπίτι του; Πρόκειται λοιπόν για μετρήσεις που αφορούν εργαστηριακές συνθήκες και σίγουρα όχι για την πραγματική θερμοκρασία που έχουμε σπίτι μας. Ζητήστε να μάθετε τη δυνατότητα αφύγρανσης στους 20°C ή 17°C (θα δείτε ότι η δυνατότητα αφύγρανσης πέφτει δραματικά).

 

Τι θα πρέπει να προσέχετε για να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα με συμπιεστή;

  • Πόσα τετραγωνικά/κυβικά μέτρα καλύπτει
  • Ποια η δυνατότητα αφύγρανσης (λίτρα νερού/την ημέρα) και κυρίως σε ποια θερμοκρασία δωματίου και σε τι ποσοστό σχετικής υγρασίας (η Meaco δίνει αναλυτικά εργαστηριακά αποτελέσματα)
  • Ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του αφυγραντήρα;  (η Meaco δίνει αναλυτικά εργαστηριακά αποτελέσματα)
  • Ο αφυγραντήρας διαθέτει υγροστάτη; Πόσο ακριβής είναι;
  • Ποιό είναι το πραγματικό επίπεδο θορύβου; Πάντα συνιστούμε στους πελάτες να ακούσουν το θόρυβο ενόσω ο αφυγραντήρας λειτουργεί.
  • Διαθέτει φίλτρο αέρα; Διαθέτει προαιρετικό φίλτρο HEPA;
  • Διαθέτει λειτουργία επανεκκίνησης μετά από διακοπή ρεύματος;
  • Διαθέτει ένδειξη γεμάτου δοχείου και κακής τοποθέτησής του;
  • Πόσα λίτρα είναι το δοχείο νερού
  • Έχει δυνατότητα μόνιμης αποχέτευσης;

 

 Πλεονεκτήματα

Λογική ελέγχου Meaco (εξοικονόμηση ενέργειας - χαμηλότερη κατανάλωση)

(αφορά σειρά Meaco Platinum Low Energy)

 

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιπλέον λεπτομέρειας που μπορείτε να ωφεληθείτε από ένα αφυγραντήρα Meaco είναι η νέα Λογική Ελέγχου των αφυγραντήρων Meaco. Με τη Λογική Ελέγχου Meaco θα έχετε την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και αφύγρανσης. Όταν η επιθυμητή σχετική υγρασία είναι 3% κάτω της επιθυμητής ο αφυγραντήρας θα σταματήσει να αφυγραίνει τον αέρα, αλλά ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί για 10 επιπλέον λεπτά προκειμένου να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία έχει σταθεροποιηθεί. Εάν η υγρασία είναι σταθερή, τότε ο αφυγραντήρας μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για 30 λεπτά.

 

αφυγραντήρες Meaco Platinum, φίλτρο HEPA

 

 

 

Οι αφυγραντήρες Meaco Platinum είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης Φίλτρου HEPA

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για αληθινό φίλτρο HEPA (High Efficiency Particle Arresting) που “αιχμαλωτίζει” σύνολο των αερομεταφερόμενων στοιχείων (αόρατα με γυμνό μάτι) που βρίσκονται στον κατάλογο των αλλεργιογόνων και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

 Το φίλτρο HEPA περιλαμβάνεται στη συσκευασία (χρησιμοποιείται προαιρετικά) μπορεί να συλλάβει: Γύρη, Σπόρια μούχλας, Σκόνη, Ακάρεα σκόνης, Νεκρά κύτταρα κατοικίδιων, κα.

 

 αφυγραντήρας καθαριστής αέρα Meaco