Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor)

αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor)

6 Αντικείμενο(α)

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Ανα Σελίδα

Πλέγμα  Λίστα 

6 Αντικείμενο(α)

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Ανα Σελίδα

Πλέγμα  Λίστα 

Περιγραφή αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor)

Αφυγραντήρες με συμπιεστή: τρόπος λειτουργίας

 

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή ρουφάει τον αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια του ανεμιστήρα που διαθέτει, φιλτράρεται από το φίλτρο και τον κατευθύνει σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Ο κομπρέσορας συμπιέζει ψυκτικό αέριο το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του συμπυκνωτή, τα πηνία ψύχονται, με αποτέλεσμα ο αέρας ψύχεται πολύ κάτω του σημείου δρόσου/υγροποίησης, με συνέπεια οι υδρατμοί που περιέχονται σ’ αυτόν να μετατρέπονται σε νερό (συμπυκνώνονται) και ρέει προς το δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Στη συνέχεια ο ξηρός αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο.

 

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή είναι ιδανικός όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι πάνω από 15°C.
Για εξοχικές κατοικίες ή σε κατοικίες που δεν θερμαίνονται ικανοποιητικά και η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω των 15°C, θα πρέπει να τοποθετούνται αφυγραντήρες με ζεόλιθο (desiccant).

 

αφυγραντήρες με συμπιεστή Kullhaus Qualis 20L ion

 

 

 

 

 

Ο κομπρέσορας συμπιέζει το ψυκτικό αέριο το οποίο ρίχνει τη θερμοκρασία του συμπυκνωτή, τα πηνία ψύχονται, με αποτέλεσμα ο αέρας ψύχεται πολύ κάτω του σημείου δρόσου/υγροποίησης. Ετσι οι υδρατμοί που περιέχονται στον αέρα μετατρέπονται σε νερό (συμπυκνώνονται), που ρέει προς το δοχείο νερού του αφυγραντήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θα πρέπει να προσέχετε για να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα με συμπιεστή;

- Πόσα τετραγωνικά/κυβικά μέτρα καλύπτει
- Ποια η δυνατότητα αφύγρανσης (λίτρα νερού/την ημέρα) και κυρίως σε ποια θερμοκρασία δωματίου και σε τι ποσοστό σχετικής υγρασίας
- Ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του αφυγραντήρα;  (η Meaco & η Kullhaus δίνουν αναλυτικά εργαστηριακά αποτελέσματα)
- Ο αφυγραντήρας διαθέτει ψηφιακό υγροστάτη ακριβείας;
- Ποιό είναι το πραγματικό επίπεδο θορύβου; Πάντα συνιστούμε στους πελάτες να ακούσουν το θόρυβο ενόσω ο αφυγραντήρας λειτουργεί.
- Διαθέτει φίλτρο αέρα; Διαθέτει ιονιστή ή προαιρετικό φίλτρο HEPA;
- - Διαθέτει λειτουργία στέγνωμα ρούχων;
- Διαθέτει λειτουργία επανεκκίνησης μετά από διακοπή ρεύματος;
- Διαθέτει ένδειξη γεμάτου δοχείου και κακής τοποθέτησής του;
- Πόσα λίτρα είναι το δοχείο νερού;
- Έχει δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης με την αποχέτευση;

 

 Πλεονεκτήματα

KULLSAVE Energy Saving System

Η έξυπνη λειτουργία εξοικονόμισης ενέργειας

 

Ο αφυγραντήρας θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει την σχετική υγρασία που επιλέγετε. Ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας Kullhaus θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά.

Μετά τα 17 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας για 2 περίπου λεπτά, προκειμένου να ελέγξει τα επίπεδα υγρασίας του δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί κατά +3% πάνω από το επιθυμητό επίπεδο, ο αφυγραντήρας Kullhaus θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας θα μπει εκ νέου σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά και ούτω καθεξής.

 

 

Αφυγραντήρας έξυπνη λειτουργία αφύγρανσης

Έξυπνη λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης Kullhaus TRI-COLORS LIGHT για χαμηλότερη κατανάλωση. Ο διακριτικός φωτισμός σας ενημερώνει για το επίπεδο υγρασίας στο χώρο.

 

 

αφυγραντήρες με συμπιεστή compressor Meaco

 

 

 αφυγραντήρες με συμπιεστή compressor Meaco

 Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco Platinum διαθέτουν αληθινό φίλτρο HEPA (High Efficiency Particle Arresting) που “αιχμαλωτίζει” σύνολο των αερομεταφερόμενων στοιχείων (αόρατα με γυμνό μάτι) που βρίσκονται στον κατάλογο των αλλεργιογόνων και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Το φίλτρο HEPA περιλαμβάνεται στη συσκευασία (χρησιμοποιείται προαιρετικά) και μπορεί να συλλάβει: Γύρη, Σπόρια μούχλας, Σκόνη, Ακάρεα σκόνης, Νεκρά κύτταρα κατοικίδιων, κα.
Για να είναι το φίλτρο αποτελεσματικό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά (κάθε δύο εβδομάδες).
Περίπου στον ένα χρόνο λειτουργίας θα πρέπει να αντικαθιστάται με καινούργιο φίλτρο.