Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο;

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο;

Συμβουλές για να διατηρήσετε μια ασφαλή και άνετη θερμοκρασία στο σπίτι για το μωρό σας όλο το χρόνο.

Ο ερχομός ενός νεογέννητου είναι πάντα μία ευτυχισμένη αλλά ταυτόχρονα και αγχωτική στιγμή. Θέλετε να του παρέχετε τα πάντα μεταξύ των οποίων και ένα σπίτι, στην ιδανική για το μωρό σας θερμοκρασία.

Ένα παγωμένο παιδικό δωμάτιο δεν είναι κατάλληλο για το μωρό σας, αλλά και η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνη για ένα νεογέννητο. 

Είναι γνωστό ότι τα νεογέννητα χρειάζονται ζεστές θερμοκρασίες για να νιώθουν όπως στη μήτρα της μαμάς. Ωστόσο, ένα υπερβολικά ζεστό παιδικό δωμάτιο μπορεί να γίνει μέχρι και επικίνδυνο σε βρέφη ηλικίας έως δώδεκα μηνών.

Αυτό συμβαίνει όταν τα μωρά δεν είναι σε θέση να ξυπνήσουν όταν κάτι δεν πάει καλά με τη φυσιολογία τους. Ένα μωρό που κοιμάται σε ένα δωμάτιο με ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία είναι πιο πιθανό να παραμείνει κοιμισμένο, αντί να κλάψει και να «ενεργοποιήσει» τους γονείς του ότι κάτι συμβαίνει.

Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε σωστά για το βρέφος επίπεδα,  διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 22 και 24 βαθμών C όλο το χρόνο. Το υπόλοιπο σπίτι μπορεί να μείνει στους συνιστώμενους 20-22 βαθμούς.

Για να είστε βέβαιοι ότι το μωρό σας είναι ασφαλές και άνετο, ακολουθήστε τις συμβουλές της Sani Hellas:

Για να διατηρήσετε μια ασφαλή, άνετη θερμοκρασία δωματίου για το μωρό σας το καλοκαίρι:

Χρησιμοποιήστε ελαφρά και δροσερά σεντόνια και ντύστε το μωρό σας με εποχιακά ρούχα.

Επιλέξτε για παιδικό δωμάτιο ένα δροσερό μέρος του σπιτιού, όπως ένα βορεινό.

Βεβαιωθείτε ότι η κούνια είναι τοποθετημένη μακριά από τους καταχωρητές τροφοδοσίας για να αποφύγετε την εμφύσηση κρύου αέρα απευθείας στο μωρό σας.

Ανοίγετε μόνο ένα παράθυρο στο παιδικό δωμάτιο, εφόσον όμως το επιτρέπει η εξωτερική θερμοκρασία.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα και να μειώσετε τους θορύβους του σπιτιού, αλλά μην επιτρέπετε τη ροή του αέρα να κατευθύνεται απευθείας στο βρέφος.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παίρνει πολλά υγρά, ώστε να παραμένει καλά ενυδατωμένο.

Παρακολουθήστε για ενδείξεις υπερθέρμανσης, όπως εφίδρωση, υγρά μαλλιά, γρήγορη αναπνοή, ξαναμμένα μάγουλα και εξανθήματα. Εάν παρατηρήσετε αυτές τις ενδείξεις,  αφαιρέστε ένα ή περισσότερα ρούχα για να βοηθήσετε το μωρό σας να δροσιστεί.

Για να διατηρήσετε μια ασφαλή, άνετη θερμοκρασία στο σπίτι για το μωρό σας το χειμώνα:

Φορέστε στο μωρό σας κάποιο επιπλέον ρούχο, όπως έναν υπνόσακο πάνω από τις πιτζάμες του. Προσέξτε όμως να μην είναι υπερβολικά ντυμένο, ειδικά εάν το μωρό σας έχει πυρετό, καθώς θα αυξηθεί κι άλλο η θερμοκρασία του σώματός του.

Τοποθετήστε τα παπλώματα και τις κουβέρτες που χρησιμοποιείτε έξω από την κούνια του για να αποφύγετε την υπερθέρμανση και τον κίνδυνο ασφυξίας.

Αποφύγετε να βάζετε σκουφάκι στο κεφάλι του μωρού σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το κεφάλι του συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός του και ένα σκουφάκι μπορεί να την επηρεάσει.

Εάν πρέπει να τοποθετήσετε θερμαντικό σώμα στο παιδικό δωμάτιο, μην το τοποθετείτε κοντά στην κούνια. Φροντίστε η ροή του ζεστού αέρα να είναι μακριά από το μωρό σας.

Η Sani Hellas μπορεί να βοηθήσει εσάς και το μωρό σας να είστε ασφαλείς και άνετοι.

Όταν πρόκειται για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του μωρού σας, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τη λειτουργική θέρμανση. Επισκεφθείτε τους εμπειρογνώμονες της Sani Hellas για βοήθεια στη συντήρηση, επισκευή και αντικατάσταση του εξοπλισμού θέρμανσης. Μπορούμε επίσης να εγκαταστήσουμε προγραμματιζόμενους θερμοστάτες και συστήματα ζωνών για να σας βοηθήσουμε να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο του μωρού σας.

Για περισσότερες συμβουλές θέρμανσης επικοινωνήστε με τη Sani Hellas σήμερα!