Καθαριστής αέρα | Τι να προσέξω

Καθαριστής αέρα | Τι να προσέξω

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μετριέται συνήθως σύμφωνα με την έκθεση σε σωματίδια μικρότερα από 2,5 μικρόμετρων. Μόλις εισπνεύσουμε τα σωματίδια αυτού του μικροσκοπικού μεγέθους, τους επιτρέπουμε να απορροφηθούν βαθιά στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν δυνητικά εκτεταμένα προβλήματα υγείας.

Η πηγή των PM2.5 μπορεί να είναι ποικίλη: καύση καυσίμων, βιομηχανικέ εκπομπές, αγροτικές δραστηριότητες από την καύση φυτικών υλικών και τη σκόνη που παράγεται από γεωργικές δραστηριότητες, σκόνη από κατασκευές και οδοποιία, Καπνός από τσιγάρα, φυσικές καταστροφές όπως δασικές πυρκαγιές, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, κα.

Το αναπνευστικό σύστημα αντιδρά ευαίσθητα σε αυτά τα μικρόσωμα σωματίδια και η μακροπρόθεσμη έκθεση σε PM2.5 να συνδέεται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως η ασθένεια των αεραγωγών, η δύσπνοια, καρδιακές παθήσεις και ακόμη και την αύξηση του κινδύνου για αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

VOCs (volatile organic compounds) ή Πτητικές Οργανικές Ενώσεις είναι πτητικές οργανικές ενώσεις και βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων: το απορρυπαντικό ρούχων, χρώματα με βάση διαλύτες, μελάνια εκτύπωσης, καθαριστικά, απορρυπαντικά, γυαλιστικά, μακιγιάζ, στεγνό καθάρισμα, μαρκαδόροι,… σχεδόν οτιδήποτε εμφιαλώνεται για οικιακή χρήση μπορεί ενδεχομένως να περιέχει ΠΟΕ.

 

Οι καθαριστές αέρα Kullhaus AERO & AERO+ είναι εξοπλισμένοι με το πατενταρισμένο 4 σε 1 φίλτρο HEPA Kullhaus 360°.

 

Προ-Φίλτρο

Το προ-φίλτρο είναι ένα φίλτρο σχετικά ευρείας γωνίας που συλλαμβάνει τα πιο μεγάλα σε διάμετρο αερομεταφερόμενα σωματίδια. Αυτή η διαδικασία προστατεύει επίσης το κυρίως φίλτρο True HEPA από αυτά τα σωματίδια και έτσι αυξάνει τη διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA.

Nanosilver

Τα νανοσωματίδια αργύρου έχουν εξαιρετικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Όταν έρχεται σε επαφή με βακτήρια και μύκητες, το nanosilver επηρεάζει τη δομή των βακτηριακών κυττάρων και εμποδίζει την ανάπτυξη τους.

Φίλτρο HEPA τύπου H13 [True HEPA]

Το φίλτρο αέρα True HEPA (High Efficiency Particle Arresting) είναι φτιαγμένο από μικροσκοπικές ίνες γυαλιού, που έχουν μετατραπεί σε μια πυκνής ύφανσης χαρτί. Αυτό δημιουργεί ένα φίλτρο που αποτελείται από ένα πλήθος πολύ μικρών “κόσκινων” που μπορούν να αιχμαλωτίσουν εξαιρετικά μικρά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βιολογικών στοιχείων. Από τη στιγμή που ρύποι και σωματίδια παγιδευτούν στο φίλτρο, δεν είναι σε θέση να ελευθερωθούν εκ νέου στον αέρα, λόγω των πόρων υψηλής απορροφητικότητας του φίλτρου. Το φίλτρο True HEPA αφαιρεί πάνω από 99% των μικροσκοπικών σωματιδίων (μεγέθους μικρότερο από 0,3µm) όπως γύρη, ακάρεα σκόνης και σπορίων μυκητών και άλλων σωματιδίων όπως τα βακτηρίδια, κα. Το φίλτρο HEPA θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά εκτός δωματίου. Δεν θέλουμε αιχμαλωτισμένα σωματίδια να ελευθερωθούν εκ νέου στον αέρα.

Φίλτρο ενεργού άνθρακα

Το φίλτρο ενεργού άνθρακα του AERO είναι κοκκοποιημένος ενεργοποιημένος άνθρακας και διαθέτει μεγάλη συνολική επιφάνεια και υψηλό βαθμό απόδοσης. Οι πόροι είναι εξαιρετικά απορροφητικοί, σχηματίζοντας ένα ισχυρό χημικό δεσμό/έλξη προς οσμές, αέρια και ρυπογόνα υγρά. Αποτελεί τον καλύτερο τύπο φίλτρου στην κατακράτηση και εξουδετέρωση χημικών, αερίων, οσμών, πτητικές οργανικές χημικές ουσίες (VOC) και καπνού από τσιγάρο, που το φίλτρο HEPA H13 δεν μπορεί να κατακρατήσει.

Ιονιστής

Ο ιονιστής αέρα παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Τα φορτισμένα σωματίδια τείνουν να προσκολλώνται σε ρυπογόνα σωματίδια μικρότερα σωματίδια στον αέρα του χώρου και τα φορτίζουν στατικά. Τα φορτισμένα σωματίδια στη συνέχεια τείνουν να συσσωρεύονται με άλλα σωματίδια και σχηματίζουν μεγαλύτερες συστάδες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να απορροφηθούν ευκολότερα από το φίλτρου του καθαριστή αέρα.