Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

Δίκτυο πωλήσεων

Βρείτε τα καταστήματα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Αφυγραντήρες Meaco με συμπιεστή

  • Ποιοι είναι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco;

   αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco

   αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco 

   Meaco 10L και Meaco 12L, 20L Platinum Low Energy

   Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor) είναι ο καθιερωμένος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρασίας εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Θα παρατηρήσετε ότι η ελληνική αγορά κατακλύζεται από αφυγραντήρες με συμπιεστή διαφόρων εταιριών, δυνατότητα αφύγρανσης, ποιότητας και τιμής. Ο οίκος Meaco διαθέτει στη γκάμα του τους αφυγραντήρες Meaco 10L και Meaco 12L, 20L Platinum Low Energy.
   Είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή του σωστού για σας αφυγραντήρα να γνωρίζετε το πρόβλημα υγρασίας που θέλετε να αντιμετωπίσετε: σε τι χώρο προορίζεται η χρήση του αφυγραντήρα και το εμβαδόν αυτού, και το κυριότερο, ο χώρος αυτός θα θερμαίνεται;

   Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή, ανεξαιρέτως μάρκας, λειτουργούν ικανοποιητικά από 20°C και πάνω. Όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο η απόδοση του αφυγραντήρα περιορίζεται.
   Εάν ο χώρος που παρουσιάζει πρόβλημα υγρασίας είναι υπόγειο, αποθήκη, εξοχική κατοικία ή δωμάτιο εν γένει που δεν θερμαίνεται ή δε θερμαίνεται ικανοποιητικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant. 

   Αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco, σειρά Platinum

   Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή Meaco σειράς Platinum Low Energy είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς οικιακούς αφυγραντήρες που λανσαρίστηκαν στην Ευρώπη, καθώς θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την ποιότητα κατασκευής, την ενεργειακή απόδοση, την ικανότητα αφύγρανσης και την αθόρυβη λειτουργία.

   Ενδεικτικό της υψηλής ποιότητας είναι ότι επί 3 συνεχόμενες χρονιές η σειρά Platinum και συγκεκριμένα ο αφυγραντήρας Meaco 20L Platinum βραβεύεται με Best Buy από το ανεξάρτητο αγγλικό περιοδικό δοκιμών WHICH (2014, 2015, 2016).

    

  • Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας με συμπιεστή

   Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή [compressor] ρουφάει τον αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια του ανεμιστήρα που διαθέτει, φιλτράρεται από το φίλτρο και τον κατευθύνει σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Ο κομπρέσορας συμπιέζει ψυκτικό αέριο το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του συμπυκνωτή, τα πηνία ψύχονται, με αποτέλεσμα ο αέρας ψύχεται πολύ κάτω του σημείου δρόσου/υγροποίησης, με συνέπεια οι υδρατμοί που περιέχονται σ’ αυτόν να μετατρέπονται σε νερό (συμπυκνώνονται) και ρέει προς το δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Στη συνέχεια ο ξηρός αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο.

    

   Αξίωμα: οποιοσδήποτε αφυγραντήρας με συμπιεστή [ανεξαιρέτως μάρκας] δεν λειτουργεί ικανοποιητικά σε χώρους που δε θερμαίνονται ικανοποιητικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το εσωτερικό του αφυγραντήρα με συμπιεστή πρέπει να είναι ψυχρότερο από τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να δουλέψει ο αφυγραντήρας προκειμένου να δημιουργήσει την κρύα επιφάνεια στο εσωτερικό του. Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω, κοντά στους 10°C, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το εσωτερικό του αφυγραντήρα θα φθάσει κοντά στο σημείο κατάψυξης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σχηματισμού πάγου στα πηνία ψύξης του αφυγραντήρα. Αυτός είναι ο λόγος που κάτω από τους περίπου 15°C, οι αφυγραντήρες συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης, παρά αφύγρανσης. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε μην πετάτε τα λεφτά σας σε έναν αφυγραντήρα με συμπιεστή. Αγοράστε έναν αφυγραντήρα desiccant.

    

    

   Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας με συμπιεστή (compressor); Video Meaco 20L Platinum Low Energy

    

  • Τι θα πρέπει να προσέχετε για να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα με συμπιεστή;

   1 Πόσα τετραγωνικά ή κυβικά μέτρα καλύπτει
   2 Ποια η δυνατότητα αφύγρανσης (λίτρα νερού/την ημέρα) και κυρίως σε ποια θερμοκρασία δωματίου και σε τι ποσοστό σχετικής υγρασίας3. Ποια είναι η κατανάλωση του αφυγραντήρα;

   4. Ο αφυγραντήρας διαθέτει υγροστάτη;
   5. Ποιό είναι το επίπεδο θορύβου;
   6. Διαθέτει φίλτρο αέρα;
   7. Διαθέτει λειτουργία επανεκκίνησης μετά από διακοπή ρεύματος;
   8. Διαθέτει αντιβακτηριδιακό φίλτρο ή φίλτρο HEPA;
   9. Έχει ενσωματωμένο ιονιστή;
   10. Διαθέτει ένδειξη γεμάτου δοχείου και κακής τοποθέτησής του;
   11. Έχει δυνατότητα μόνιμης αποχέτευσης και σωληνάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία;

    

    

   Πολλές φορές θα διαβάσετε ή θα σάς ενημερώσουνε ότι ένας αφυγραντήρας “βγάζει” 20 λίτρα την ημέρα, βάσει των τεχνικών στοιχείων που δίνει ο κατασκευαστής. Εάν όμως παρατηρήσετε προσεχτικά την υποσημείωση, ο κατασκευαστής αναφέρει: στους 30°C και με σχετική υγρασία 80-90% ! Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, και ποιος έχει 30°C στο σπίτι του; Πρόκειται λοιπόν για μετρήσεις που αφορούν εργαστηριακές συνθήκες και σίγουρα όχι για την πραγματική θερμοκρασία που έχουμε σπίτι μας. Ζητήστε να μάθετε τη δυνατότητα αφύγρανσης στους 20°C ή 17°C (θα δείτε ότι η δυνατότητα αφύγρανσης σε κάποιες μάρκες αφυγραντήρων πέφτει δραματικά).

    

  • Λογική ελέγχου Meaco [Meaco Logic] και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αφυγραντήρα

   Λογική ελέγχου Meaco

   Αφορά στους αφυγραντήρες σειράς Platinum, 12L & 20L Low Energy

   Με τη σειρά Platinum ο αγγλικός οίκος Meaco δίνει λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κατανάλωσης. Η νέα μοναδική σχεδίαση, μειώνει το κόστος λειτουργίας, κρατώντας το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα, διατηρώντας την ικανότητα αφύγρανσης σε υψηλά επίπεδα.

    

   Λογική ελέγχου Meaco [Meaco Logic] και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αφυγραντήρα

   Όταν η επιθυμητή σχετική υγρασία είναι 3% κάτω της επιθυμητής ο αφυγραντήρας θα σταματήσει να αφυγραίνει τον αέρα, αλλά ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί για 10 επιπλέον λεπτά προκειμένου να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία έχει σταθεροποιηθεί. Εάν η υγρασία είναι σταθερή τότε ο αφυγραντήρας μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για 30 λεπτά (sleep mode). 

   Κατά τη διάρκεια της κατάστασης ύπνου η ένδειξη υγρασίας στον πίνακα ελέγχου πιθανώς να αυξηθεί, πάνω από την επιθυμητή υγρασία. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανεμιστήρας δε λειτουργεί και ο υγροστάτης διαβάζει την υγρασία στο εσωτερικό του αφυγραντήρα, που είναι κρύο και υγρό. Αυτό είναι λογικό και ο αφυγραντήρας δε θα μπει σε λειτουργία, καθώς η ένδειξη αφορά στο εσωτερικό της συσκευής και όχι στη σχετική υγρασία του δωματίου.

   Μετά από 30 λεπτά μπαίνει σε λειτουργία ο ανεμιστήρας για 2 λεπτά, προκειμένου να κάνει διάγνωση της σχετικής υγρασίας ο ενσωματωμένος υγροστάτης και να ενημερώσει τον πίνακα ελέγχου ποια είναι η σχετική υγρασία του δωματίου. Εάν η υπάρχουσα σχετική υγρασία είναι πάνω από το 3% της επιθυμητής, τότε η συσκευή θα ξεκινήσει και πάλι την αφύγρανση. Σε αντίθετη περίπτωση ο ανεμιστήρας θα μπει σε κατάσταση ύπνου και πάλι για 30 λεπτά. 

    

   Ο αφυγραντήρας 12 Λίτρων, Meaco 12L Platinum Low Energy με τη μικρότερη κατανάλωση στην Ευρώπη
   Μόνο 144W με θερμοκρασία χώρου 20°C και σχετική υγρασία 80%

    

   Ο αφυγραντήρας 20 Λίτρων, Meaco 20L Platinum Low Energy με τη μικρότερη κατανάλωση στην Ευρώπη
   Μόνο 231W με θερμοκρασία χώρου 20°C και σχετική υγρασία 80%