Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα

   

  Βασικότερος παράγοντας για την επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα είναι η θερμοκρασία χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί ο αφυγραντήρας, κυρίως τους κρύους, χειμωνιάτικους μήνες του χρόνου.

   

  • Ο χώρος σας θερμαίνεται ικανοποιητικά; Με άλλα λόγια, όταν ο αφυγραντήρας θα βρίσκεται σε λειτουργία η θερμοκρασία σπιτιού θα πάνω από 15°C ;

  Επιλέξτε Ναι ή Όχι για να κατευθυνθείτε στον πίνακα επιλογής αφυγραντήρα βάσει m²

   

  • Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα δωματίου;

   Επιλέξτε τον σωστό αφυγραντήρα με βάση τα τετραγωνικά του χώρου που θα πρέπει να καλύψει. Δύο παράγοντες καθορίζουν το πόσα τετραγωνικά καλύπτει ένας αφυγραντήρας. Τόσα λίτρα νερού μπορεί να συλλέξει ο συμπιεστής την ημέρα [12L ή 20L] και η ροή αέρα, δηλαδή τη δύναμη του ανεμιστήρα στο πόσο όγκο αέρα μπορεί να μετακινήσει, άρα και να αφυγράνει η συσκευή.

   Kulhaus Qualis 12L ION καλύπτει έως 80 τ.μ.

   Kulhaus Qualis 20L ION καλύπτει έως 150 τ.μ.

  • Πότε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα με μοτέρ (συμπιεστή) και πότε έναν αφυγραντήρα desiccant;

   Αφυγραντήρες με συμπιεστή 

   Είναι ο καθιερωμένος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρασίας εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Δρουν δημιουργώντας μια ψυχρή επιφάνεια και όταν το θερμός και υγρός αέρας από τα δωμάτια έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια, δημιουργούνται μορφές συμπύκνωσης και το νερό αφαιρείται από τον αέρα.

    

   Αφυγραντήρας desiccant

   Ο αφυγραντήρας desiccant (με αποξηραντικό υλικό) δεν έχει μοτέρ-συμπιεστή και δεν χρησιμοποιεί μια ψυχρή επιφάνεια για να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία από τον αέρα. Αντ’αυτού διαθέτει ένα τροχό με αποξηραντικό υλικό desiccant (ζεόλιθος) που απορροφά την υγρασία από τον αέρα, με παρόμοιο τρόπο με ένα σφουγγάρι. Το ξηραντικό υλικό αναγεννάται από μία εσωτερική θερμική αντίσταση, έτσι ώστε η διαδικασία να μπορεί να επαναληφθεί ξανά και ξανά. Για αυτό το λόγο ο τροχός με το αποξηραντικό υλικό desiccant δεν χρειάζεται αντικατάσταση.

    

   Πολλοί πελάτες προτιμούν τους αφυγραντήρες desiccant επειδή είναι ελαφρύτεροι και πιο αθόρυβοι σε λειτουργία, λόγω της έλλειψης ενός συμπιεστή. Επίσης, το γεγονός ότι οι αφυγραντήρες desiccant φυσάνε ξηρό και ζεστό αέρα βοηθώντας στη θέρμανση του χώρου είναι ακόμη ένα στοιχείο που πολλοί πελάτες αξιολογούν ως θετικό. Υπάρχουν όμως άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τα εξής παρακάτω μπορούν να βοηθήσουν.

  • Θερμοκρασία δωματίου κάτω από 15°C

   Μόνος κατάλληλος είναι ο αφυγραντήρας desiccant. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα σε χώρο, δωμάτιο ή σπίτι όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι πιθανό να πέσει κάτω από τους 15°C, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα desiccant. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το εσωτερικό του αφυγραντήρα με συμπιεστή πρέπει να είναι ψυχρότερο από τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να δουλέψει ο αφυγραντήρας προκειμένου να δημιουργήσει την κρύα επιφάνεια στο εσωτερικό του. Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω, κοντά στους 10°C, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το εσωτερικό του αφυγραντήρα θα φθάσει κοντά στο σημείο κατάψυξης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σχηματισμού πάγου στα πηνία ψύξης του αφυγραντήρα. Αυτός είναι ο λόγος που κάτω από τους περίπου 15°C, οι αφυγραντήρες συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης, παρά αφύγρανσης. Οι αφυγραντήρες desiccant από την άλλη πλευρά έχουν μια συνεπή απόδοση ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του χώρου.

    

   Για χρήση σε χώρους με χαμηλή θερμοκρασία – ο νικητής είναι ο αφυγραντήρας desiccant

  • Θερμοκρασία δωματίου πάνω από 20 °C

   Κατάλληλος είναι ο αφυγραντήρας με συμπιεστή.

   Για για ένα σπίτι που θερμαίνεται ικανοποιητικά και διατηρεί τη θερμοκρασία γύρω στους 20°C, η ενδεδειγμένη λύση είναι ο αφυγραντήρας με συμπιεστή.

    

   ☞ Προσοχή! Αναφερόμαστε στη θερμοκρασία χώρου όταν ο αφυγραντήρας είναι σε λειτουργία. Στις μέρες μας είναι πολλές οι περιπτώσεις που ανάβουμε τη θέρμανση το απόγευμα, όταν και γυρίζουμε στο σπίτι από τις διάφορες δραστηριότητές μας. Σε αυτή την περίπτωση, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας που απουσιάζουμε, το σπίτι είναι αμφίβολο εάν θα έχει θερμοκρασία 20°C. Ιδιαίτερα τους κρύους μήνες και κυρίως όταν το σπίτι δε διαθέτει καλές μονώσεις. Εάν κάποιος θελήσει να αφήσει τον αφυγραντήρα να δουλέψει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας (είναι η ενδεδειγμένη λειτουργία) τότε θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά εάν ο αφυγραντήρας με συμπιεστή είναι αυτός που ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

  • Κρατώντας το σπίτι στεγνό.

    

   Οι περισσότεροι πελάτες που αναζητούν έναν αφυγραντήρα για να τους απαλλάξει από τη συμπύκνωση υγρασίας (condensation: θάμπωμα και σταγόνες νερού στα παράθυρα).

    

   Ο αέρας που βγαίνει από τον αφυγραντήρα με συμπιεστή θα έχει ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με τον αέρα δωματίου, ενώ ο αέρας που βγαίνει από έναν αφυγραντήρα desiccant θα είναι περίπου 10-12°C θερμότερος, μια αρκετά μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. Έτσι, εάν για παράδειγμα βάζετε τον αφυγραντήρα σε ένα διάδρομο που είναι στην ψυχρή πλευρά του σπιτιού, τότε ο αφυγραντήρας desiccant έχει νόημα, δεδομένου ότι αφενός λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, αφετέρου θα ζεστάνει το διάδρομο. Εάν τώρα ο διάδρομος θερμαίνεται σωστά, τότε ο αφυγραντήρας με συμπιεστή θα μπορούσε επίσης να είναι η σωστή επιλογή.

    

   • Κρύο δωμάτιο – ο νικητής είναι ο αφυγραντήρας desiccant
   • Ζεστό δωμάτιο – και οι δύο τύποι αφυγραντήρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν
  • Στέγνωμα ρούχων

   Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν προβλήματα συμπύκνωσης και μούχλας είναι επειδή στεγνώνουν τα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού. Κατά το στέγνωμα των ρούχων, επειδή ο αέρας γύρω είναι ξηρότερος, ο υγρός αέρας από τα νωπά ρούχα μεταφέρεται φυσιολογικά και στους άλλους χώρους, έτσι ώστε να είναι σε ισορροπία με το περιβάλλον του. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα για να στεγνώσετε τα ρούχα γρήγορα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα δημιουργηθούν φαινόμενα υπερβολικής υγρασίας. Όλοι οι αφυγραντήρες Meaco διαθέτουν ξεχωριστή λειτουργία laundry (στέγνωμα ρούχων). Το στέγνωμα των ρούχων με τη βοήθεια του αφυγραντήρα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όταν απλώνουμε τα ρούχα έξω το καλοκαίρι.

    

   Όπως τα ρούχα θα στεγνώσουν ταχύτερα έξω όταν η μέρα είναι ξηρή, ζεστή και φυσάει αεράκι, κατά τον ίδιο τρόπο θα στεγνώσουν γρηγορότερα αν ο θερμός και ξηρός αέρα από τον αφυγραντήρα χτυπά τα ρούχα. Ο αφυγραντήρας desiccant τείνει να έχει μεγαλύτερη και ταχύτερη ροή αέρα από έναν αφυγραντήρα με συμπιεστή, και όπως έχουμε δει, ο αέρας που βγαίνει από τον αφυγραντήρα desiccant είναι θερμότερος. Ως εκ τούτου, αν θέλετε να στεγνώσετε τη μπουγάδα σας με ένα αφυγραντήρα τότε η σωστή επιλογή είναι ο αφυγραντήρας desiccant.

    

    

   Στέγνωμα ρούχων – ο νικητής είναι ο αφυγραντήρας desiccant

  • Μετακίνηση του αφυγραντήρα μέσα στο σπίτι.

   Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να αφήσετε τον αφυγραντήρα σε ένα σημείο και εφόσον οι εσωτερικές πόρτες είναι ανοικτές, η υγρασία στο σπίτι θα μεταναστεύσει προς τον αφυγραντήρα, μέχρι να είναι αρκετά κοντά στον ανεμιστήρα του αφυγραντήρα ώστε να τον ρουφήξει.

    

   Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πιθανόν να θέλετε να μετακινήσετε το αφυγραντήρα. Μπορεί να έχετε εντοιχισμένες ντουλάπες σε μια κρεβατοκάμαρα που είναι στο βορινό τοίχο και είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη μούχλας. Μπορεί να έχετε τον αφυγραντήρα στον πάνω όροφο και να χρειασθεί να τον μεταφέρουμε κάτω για το στέγνωμα ρούχων, ή να θέλετε να τον μετακινήσετε ένα ανεπαρκώς αεριζόμενο μπάνιο ή να τον χρησιμοποιήσετε στο γκαράζ ή την αποθήκη.

    

    

   Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν επιπλέον βάρος 6 κιλών περίπου. Ως εκ τούτου, η μεταφορά ενός αφυγραντήρα desiccant είναι πολύ πιο εύκολο, και λόγω βάρους και λόγω όγκου.

    

   Μετακίνηση του αφυγραντήρα σας – ο νικητής είναι ο αφυγραντήρας desiccant