Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Θερμοπομποί Πλεονεκτήματα - Τρόπος Λειτουργίας

  • Θερμοπομποί πλεονεκτήματα συνοπτικά

    

   • Χαμηλό κόστος αγοράς
   • Μηδαμινό ή και ανύπαρκτο κόστος τοποθέτησης
   • Κανένα κόστος συντήρησης
   • Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με το πετρέλαιο
   • Πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με τα σώματα λαδιού, αερόθερμα ή air condition
   • Οι θερμοπομποί δε φυσάνε, παράγουν ζέστη και έτσι όταν τα σβήσουμε το δωμάτιο, σε αντίθεση με τα αερόθερμα και τα air conditions, διατηρεί τη ζέστη
   • Οι θερμοπομποί δεν παρακρατούν τη θέρμανση που παράγουν, αλλά την αποδίδουν 100% στο χώρο σε αντίθεση με τα σώματα λαδιού ή τα παραδοσιακά σώματα νερού
   • Άμεση απόδοση και θέρμανση του χώρου
   • Έκαστο ηλεκτρικό σώματα έχει αυτόνομο θερμοστάτη χώρου (απόκλιση ±0,1C°)
   • Μπορούμε να θερμάνουμε όποιο δωμάτιο θέλουμε ενώ όλα τα άλλα σώματα παραμένουν σβηστά
   • Όλα τα σώματα έχουν αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Σε όλα τα σώματα ο θερμοστάτης είναι ηλεκτρονικός, υψηλής ακριβείας, που εγγυάται τη χαμηλή κατανάλωση
   • Τα θερμαντικά σώματα δεν έχουν βεντιλατέρ και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα
   • Η εξωτερική επιφάνεια των σωμάτων δεν καίει και είναι ανεκτή ακόμα και στο άγγιγμα του παιδικού χεριού
   • Είναι τελείως αθόρυβοι !!!
  • Θέρμανση χωρίς πετρέλαιο

   Απαλλαγείτε από το πετρέλαιο θέρμανσης, τις δεσμεύσεις της κεντρικής θέρμανσης, τη βρομιά του λέβητα, τη συντήρηση του καυστήρα, τις επιπλέον χρεώσεις… Θερμανθείτε έξυπνα, με αυτονομία θέρμανσης και άμεση οικονομία στη θέρμανση.

  • Θέρμοπομποί υγιεινή θέρμανση

   Οι θερμοπομποί NOBØ και ATLANTIC είναι η “καθαρή” και οικολογική λύση στη θέρμανση του σπιτιού. Η ηλεκτρική αντίσταση στους θερμοπομπούς μας είναι θωρακισμένη σε αλουμίνιο (δεν πυρακτώνεται) και κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, και ταυτόχρονα αποτρέπεται η καύση της σκόνης που υπάρχει στα δωμάτια. Οι θερμοπομποί δεν αποτελούν αιτία ή πηγή ρύπανσης αυτού που ονομάζουμε “σύνδρομο άρρωστου κτιρίου” (sick building syndrome).

    

   Μελέτες δείχνουν ότι μία από τις πιο σημαντικές πηγές ρύπανσης εσωτερικών χώρων θεωρούνται οι “συσκευές θέρμανσης, όπως σόμπες, θερμάστρες, λέβητες φυσικού αερίου, φούρνους, μαγκάλια και τζάκια, μέσα στις οποίες καίγονται, ανάλογα με τον τύπο τους, ξύλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κηροζίνη κ.ά., και διάφορες φωτιστικές συσκευές (λάμπες πετρελαίου ή λαδιού). Τα καυσαέρια όλων των παραπάνω, όταν δεν απάγονται (απομακρύνονται), έχουν ως αποτέλεσμα την εκπομπή σημαντικών ποσοτήτων μονοξειδίου του άνθρακα (CO), διοξειδίου του άνθρακα (CO2), διοξείδιο του θείου (SO2), οξείδια του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων”.

  • Θερμοπομποί ασφάλεια και υγεία

   Οι θερμοπομποι NOBO & ATLANTIC ενδείκνυνται και έχουν εξοπλίσει παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, φροντιστήρια, παιδικά υπνοδωμάτια, καθώς εξωτερική επιφάνεια των σωμάτων δεν καίει και είναι ανεκτή ακόμα και στο άγγιγμα του παιδικού χεριού.

    

   Συνιστώνται εν γένει σε δωμάτια όπου υπάρχουν βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς αφενός δεν διαθέτουν ανεμιστήρα και αφετέρου η διά της φυσικής ροής θέρμανση των θερμοπομπών προσφέρει μια γλυκιά ζέστη που δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

  • Θερμοπομποι τρόπος λειτουργίας

   Θερμοπομποι αρχή λειτουργίας: Φυσικός ελκυσμός (convection)

    

   Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί Nobo & Atlantic λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection εξ’ου και convector).

    

   Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Η θερμική αντίσταση του θερμοπομπού είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Οι θερμοπομποί λειτουργούν κατά 80% δια της φυσικής ροής και 20% δια της ακτινοβολίας (εκπομπή θερμότητας, καθώς η επιφάνεια του θερμοπομπού θερμαίνεται, άρα ακτινοβολεί ζέστη).

    

   φυσική ροή του αέρα: 20%

   εκπομπή θερμότητας - ακτινοβολία: 80%

  • Σώματα ακτινοβολίας τρόπος λειτουργίας

   Εκπομπή θερμότητας και φυσική ροή του αέρα (radiant)

    

   Τα Θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας Atlantic λειτουργούν κατά 80% διά της ακτινοβολίας και 20% διά της φυσικής ροής

    

   Η ειδική αντίσταση (θωρακισμένη από αλουμίνιο!) του σώματος θερμαίνει ολόκληρη την επιφάνεια της πρόσοψης του θερμαντικού χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα η θέρμανση να ακτινοβολείται στο χώρο. Η ζέστη διαχέεται σε ευθεία γραμμή, και επιτρέπει να άμεση θέρμανση των επίπλων, των τοίχων, των ανθρώπων, κλπ. που βρίσκονται στο χώρο. Η αίσθηση που δίνει η δια της ακτινοβολίας θέρμανση είναι παρόμοια με την αίσθηση της ζεστασιάς του ήλιου.

    

   Σε καμία περίπτωση να μη συγχέονται τα θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας Atlantic με υπέρυθρες ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικά κύματα!

    

   φυσική ροή του αέρα: 20%

   εκπομπή θερμότητας - ακτινοβολία: 80%

  • Οικονομία στη Θέρμανση

   Με τους θερμοπομπούς NOBØ και ATLANTIC επιτυγχάνουμε οικονομική θέρμανση σπιτιού και αυτονομία θέρμανσης. Έκαστος θερμοπομπός λειτουργεί αυτόνομα, καθώς διαθέτει μπουτόν on/off και ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου ακριβείας. Έτσι επί παραδείγματι, τις κρύες νύχτες του χειμώνα θα μπορούσαμε να έχουμε σε λειτουργία αποκλειστικά τους θερμοπομπούς των υπνοδωματίων και σβηστούς του υπολοίπου σπιτιού. Με άλλα λόγια, το σύστημα θέρμανσης με θερμοπομπούς μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να έχουμε αυτόνομη θέρμανση, αλλά και να θερμαίνουμε επιλεκτικά τους χώρους που θέλουμε, όταν το θέλουμε.

    

   Έκαστος θερμοπομπός έχει αισθητήριο θερμοκρασίας δωματίου και ενσωματωμένο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου, με απόκλιση ±0,1 C°. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι θερμοπομποί μας δεν παρακρατούν τη θέρμανση που παράγουν, αλλά την αποδίδουν 100% στο χώρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι θερμοπομποί Νορβηγίας NOBØ και οι θερμοπομποί Γαλλίας ATLANTIC διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία δωματίου που έχετε επιλέξει και σας εγγυώνται χαμηλό κόστος λειτουργίας και μέγιστη αποδοτικότητα. Με το που “ακουμπήσει” η θερμοκρασία δωματίου τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει, ο θερμοπομπός θα σβήσει ακαριαία και αθόρυβα.

    

   Η ηλεκτρική θέρμανση με θερμοπομπούς NOBØ ή ATLANTIC λειτουργεί εν τέλη σαν την κεντρική θέρμανση, αλλά με χαμηλή κατανάλωση, μικρότερο κόστος αγοράς, χωρίς καμία συντήρηση, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το πλεονέκτημα της επιλεκτικής λειτουργίας των σωμάτων. Με άλλα λόγια, η ποιότητα των θερμοπομπών που αντιπροσωπεύουμε σας εγγυώνται την “καθαρή”, οικολογική, ποιοτική και οικονομική θέρμανση του σπιτιού σας.