1 αποτελέσματα

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L ions

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L

Kullhaus
από 320,00€

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L για 80 τμ.
Ο μόνος που λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες έως και 1°C
Διαθέτει ιονιστή και φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Αφυγραντήρας με ζεολιθο (desiccant) : τρόπος λειτουργίας

Οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο (desiccant) Kullhaus και Meaco λειτουργούν χωρίς μοτέρ. Η αρχή λειτουργίας στηρίζεται στο αφυγραντικό υλικό desiccant που έχει τη φυσική ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα. Μόνο οι αφυγραντήρες desiccant λειτουργούν 100% σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο βοηθάνε αρκετά στη θέρμανση του χώρου.

 

Οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant αποδίδουν 100% σε χαμηλές θερμοκρασίες

Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο (desiccant) λειτουργούν χωρίς συμπιεστή, αποδίδουν αποτελεσματικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η αφυγραντική τους ικανότητα είναι ανεπηρέαστη σε εύρος θερμοκρασίας 1-37°C! Αυτό είναι το πλεονέκτημα των αφυγραντήρων desiccant: η αποτελεσματικότητά τους δεν επηρεάζεται από τον παράγοντα θερμοκρασία δωματίου. Είναι γνωστό ότι ως αποτέλεσμα της κρίσης, επτά στις δέκα μόνιμες κατοικίες δε θερμαίνονται επαρκώς ή θερμαίνονται επιλεκτικά κάποιοι χώροι. Στην περίπτωση λοιπόν που η θερμοκρασία χώρου είναι κάτω των 15°C, θα πρέπει να τοποθετηθεί αποκλειστικά και μόνο αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant). Πόσο μάλλον στις εξοχικές κατοικίες, για πολύ καιρό κλειστές, χωρίς εξαερισμό και θέρμανση

Ο αφυγραντήρας με ζεολιθο φυσάει θερμό αέρα

Ταυτόχρονα οι αφυγραντήρες desiccant Kullhaus και Meaco διαθέτουν στο εσωτερικό θερμική αντίσταση, η οποία θερμαίνει τον ξηρό αέρα πριν τον διοχετεύσουν στο χώρο. Σε αντίθεση με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco δεν παγώνουν τον αέρα δωματίου, αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C, συμβάλλοντας στη θέρμανσή του. Ο ξηρός αέρας που φυσάει ο αφυγραντήρας desiccant Meaco είναι περίπου 10°C πιο ζεστός από την υπάρχουσα θερμοκρασία χώρου!

 

Αφυγραντήρες με ζεολιθο, αφυγραντήρες με ιονιστή desiccant

αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L
αποδίδει 100% σε χαμηλές θερμοκρασίες, από 1°C.
διαθέτει ιονιστή, προφίλτρο & Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα

 

KULLSAVE Energy Saving System

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιπλέον λεπτομέρειας που μπορείτε να ωφεληθείτε από ένα αφυγραντήρα Kullhaus είναι η συνεχώς εξελισσόμενη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας των αφυγραντήρων Kullhaus. Με τη λειτουργία KULLSAVE θα έχετε την καλύτερη δυνατή σχέση μεταξύ αποδοτικής αφύγρανσης και εξοικονόμησης χρημάτων. Με το πλήκτρο Ρύθμισης Υγρασίας [Humid] ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Εάν το ποσοστό υγρασίας που ζητάμε είναι υψηλότερο από την υγρασία χώρου, η φωτεινή ένδειξη υγρασίας μένει σταθερά αναμμένη και ο αφυγραντήρας desiccant Kullhaus DDQ10L θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει το στόχο. Όταν η επιθυμητή σχετική υγρασία επιτευχθεί, η φωτεινή ένδειξη υγρασίας αναβοσβήνει, και ο αφυγραντήρας θα εισέλθει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας: η ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΒΗΝΕΙ αμέσως, και ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ λειτουργεί για 2 λεπτά (απαραίτητος χρόνος για να κρυώσει το εσωτερικό της συσκευής). Η συσκευή θα είναι σε κατάσταση ύπνου για 15 λεπτά. Μετά από παύση 15 λεπτών, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 2 λεπτά, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί κατά περίπου +5% πάνω από το επιθυμητό επίπεδο, ο αφυγραντήρας με ζεολιθο Kullhaus DDQ10L θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για άλλα 15 λεπτά, κατά την οποία ο ανεμιστήρας σταματά και ούτω καθεξής.

 

Οι αφυγραντήρες με ζεολιθο λειτουργούν αθόρυβα

Ακριβώς επειδή ο αφυγραντήρας με ζεολιθο δεν έχει μοτέρ, είναι αθόρυβος στη λειτουργία τους. Οι κάτοχοι αφυγραντήρων με μοτέρ αμέσως εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά επίπεδα θορύβου του αφυγραντήρα desiccant.

 

Οι αφυγραντήρες με ζεολιθο μειώνουν το κόστος θέρμανσης κατά 15-20%

Όταν ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι έχει αυξημένα επίπεδα σχετικής υγρασίας, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στον αέρα υπάρχουν εκατομμύρια μόρια νερού, τα οποία τα βλέπουμε μόνο όταν αυτά συμπυκνωθούν σε παράθυρα, τοίχους και καθρέφτες. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα δούμε, αλλά είναι εκεί και σίγουρα τα αισθανόμαστε. Για να μπορέσετε να νιώσετε ζεστά, τότε όλα αυτά τα μόρια του νερού θα πρέπει να τα θερμαίνετε. Με άλλα λόγια η θέρμανση ενός χώρου με υψηλή υγρασία προϋποθέτει πρώτα απ'όλα την αφαίρεση των μορίων νερού στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι αφενός απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να θερμάνει το σπίτι, και κατ' επέκταση πολύ μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης! Βάσει μετρήσεων και μελετών, με τη χρήση ενός αφυγραντήρα (στεγνώνοντας λοιπόν τον αέρα δωματίου) μπορούμε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης έως και 15-20%.