Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Αφυγραντήρες Desiccant Meaco

  • Πώς λειτουργούν οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant;

   Αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant – τρόπος λειτουργίας

    

   Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης, χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η βάση λειτουργίας τους είναι η χρήση του αφυγραντικού υλικού desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει την ιδιότητα να παρακρατά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα, τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι στην αποχέτευση. (δείτε στο video που ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας)

    

    


   αφυγραντήρας desiccant τρόπος λειτουργίας

    

    

   αφυγραντήρας desiccant DD8L. Video: πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας τεχνολογίας desiccant

    

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αφυγραντήρων τεχνολογίας desiccant;

   Οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant αποδίδουν 100% σε χαμηλές θερμοκρασίες

    

   Το μεγάλο πλεονέκτημα, συγκριτικά με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, είναι ότι οι αφυγραντήρες Meaco νέας τεχνολογίας desiccant λειτουργούν αποδοτικά στις πιο αντίξοες θερμοκρασίες 1-37°C! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόδοση ενός αφυγραντήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου όπου χρησιμοποιείται. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Είναι γνωστό ότι επτά στις δέκα μόνιμες κατοικίες δε θερμαίνονται επαρκώς ή θερμαίνονται επιλεκτικά κάποιοι χώροι. Στην περίπτωση λοιπόν που η θερμοκρασία χώρου είναι κάτω των 20°C, οι αφυγραντήρες Meaco τεχνολογίας desiccant είναι οι μόνοι που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να μειώνεται η αποδοτικότητά τους. Πόσο μάλλον οι εξοχικές κατοικίες, για πολύ καιρό κλειστές, χωρίς εξαερισμό και θέρμανση.

    

   Στις μέρες μας που η θέρμανση των σπιτιών είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη, τα επίπεδα υγρασίας αυξάνουν υπερβολικά, προκαλώντας προβλήματα υγείας, έντονα φαινόμενα υγρασίας στους τοίχους (μούχλα, μαύρα στίγματα, κ.α.) και τα παράθυρα. Σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αφύγρανση, με χαμηλό κόστος λειτουργίας. Αποδίδουν 100% από 1°C! Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior εγγυώνται αφύγρανση 8-10 λίτρα την ημέρα ανεξαιρέτως της θερμοκρασίας δωματίου. Αντιθέτως, οι κοινοί αφυγραντήρες με μοτέρ, σε θερμοκρασίες κάτω των 18°C κάνουν την περισσότερη ώρα απόψυξη (αφαιρείται ο πάγος στην επιφάνεια του μοτέρ προκειμένου να μη σπάσει) παρά αφύγρανση!

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant φυσάει θερμό αέρα

    

   Ταυτόχρονα οι αφυγραντήρες desiccant Meaco διαθέτουν στο εσωτερικό θερμική αντίσταση, η οποία θερμαίνει τον ξηρό αέρα πριν τον διοχετεύσουν στο χώρο. Σε αντίθεση με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco δεν παγώνουν τον αέρα δωματίου, αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C, συμβάλλοντας στη θέρμανσή του. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση αφυγραντήρα μειώνει το κόστος θέρμανσης κατά 20% περίπου!

    

   Οι αφυγραντήρες desiccant λειτουργούν αθόρυβα

    

   Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες desiccant Meaco DD8L και DD8L Junior δεν έχουν μοτέρ, είναι αθόρυβοι στη λειτουργία τους. Οι κάτοχοι αφυγραντήρων με μοτέρ αμέσως εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά επίπεδα θορύβου των DD8L και DD8L Junior και αυτή είναι η έκπληξή τους όταν τους δουν σε λειτουργία.

    

   Οι αφυγραντήρες desiccant  έχουν χαμηλή κατανάλωση

    

   Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco έχουν χαμηλή κατανάλωση (30W όταν ο ανεμιστήρας κάνει διάγνωση της σχετικής υγρασίας δωματίου, 330W όταν ο αφυγραντήρας λειτουργεί κάνοντας αφύγρανση). Διαθέτουν ενσωματωμένο υγροστάτη χώρου, έτσι με το που η σχετική υγρασία χώρου επιτευχθεί ο αφυγραντήρας τίθεται εκτός λειτουργίας και δεν καταναλώνει καθόλου ρεύμα, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο). Ο ανεμιστήρας του αφυγραντήρα desiccant Meaco DD8L & Meaco DD8L Junior μπαίνει σε λειτουργία ύπνου, και μετά από 30 λεπτά περίπου θα ξανά λειτουργήσει πέρνωντας δείγματα από τον αέρα του χώρου και εάν η σχετική υγρασία δεν έχει αυξηθεί τότε μπαίνει και πάλι σε κατάσταση ύπνου. Σε ένα καλά μονωμένο σπίτι ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για μόλις 10 λεπτά την ώρα αντί για 60!

    

   Να υπογραμμίσουμε ότι στην προαναφερθήσα κατανάλωση περιλαμβάνεται η θερμική αντίσταση που διαθέτουν οι αφυγραντήρες desiccant Meaco, που αυξάνει τη θερμοκρασία χώρου περίπου 1-2°C. Ο ξηρός αέρας που φυσάει ο αφυγραντήρας desiccant Meaco είναι περίπου 10°C πιο ζεστός από την υπάρχουσα θερμοκρασία χώρου!

    

   Οι αφυγραντήρες μειώνουν το κόστος θέρμανσης κατά 15-20%

    

   Όταν ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι έχει αυξημένα επίπεδα σχετικής υγρασίας, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στον στον αέρα υπάρχουν εκατομμύρια  μόρια νερού, τα οποία τα βλέπουμε μόνο όταν αυτά συμπυκνωθούν σε παράθυρα, τοίχους και καθρέφτες. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα δούμε, αλλά είναι εκεί και σίγουρα τα αισθανόμαστε. Για να μπορέσετε να νιώσετε ζεστά, τότε όλα αυτά τα μόρια του νερού θα πρέπει να τα θερμαίνετε. Με άλλα λόγια η θέρμανση ενός χώρου με υψηλή υγρασία προϋποθέτει πρώτα απ’όλα την αφαίρεση των μορίων νερού στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι αφενός απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να θερμάνει το σπίτι, και κατ’ επέκταση πολύ μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης! Βάσει μετρήσεων και μελετών, η χρήση ενός αφυγραντήρα μπορούμε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης έως και 15-20%.

    

   Οι μόνοι αφυγραντήρες που λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες 1-37°C!

  • Πότε να χρησιμοποιήσω αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant;

   Αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant Meaco DD8L ή Meaco DD8L Junior πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 15°C

  • Ποια λειτουργία να χρησιμοποιήσω στο DD8L & DD8L Junior;

   Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λειτουργία που συνιστάται είναι η “Normal” λειτουργία normal κανονική και η πρώτη σκάλα ανεμιστήρα. θα διατηρήσει τη σχετική υγρασία στο 50% περίπου. Για να αποφύγετε σταγόνες υγρασίας στα μονής μονώσεως παράθυρα ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5°C θα πρέπει να προτιμάτε τη Maximum λειτουργία από τη Normal.

  • Το υλικό desiccant χρειάζεται αντικατάσταση;

   Όχι το αφυγραντικό υλικό desiccant αναγεννάται στο εσωτερικό του αφυγραντήρα και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης.

  • Μυρωδιά βγαίνει από τον αφυγραντήρα

   Όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα για πρώτη φορά, αλλά και στη συνέχεια, μπορεί περιοδικά να παρατηρήστε μια μυρωδιά να βγαίνει από τον αφυγραντήρα. Αυτό προέρχεται από το αφυγραντικό υλικό Zeolite desiccant και δεν είναι ένδειξη ότι ο αφυγραντήρας είναι ελαττωματικός, ή ότι είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους ή τα κατοικίδια. Η μυρωδιά προκύπτει από το ότι το Zeolite απορροφά μυρωδιές από πράγματα όπως τα τσιγάρα, καλλυντικά, λακ μαλλιών, υλικά οικοδομών και καινούργια έπιπλα και στη συνέχεια όταν το desiccant θερμανθεί η μυρωδιά απελευθερώνεται στο δωμάτιο. Η μυρωδιά θυμίζει σαν κάτι να καίγεται ή σαν ξινή μυρωδιά. Είναι φυσιολογικό, δεν διαρκεί πολύ και δεν είναι ένδειξη ελαττωματικής συσκευής. Όταν αποθηκεύετε τον αφυγραντήρα να τον βάζετε στο κουτί του για προστασία από τη σκόνη.

  • Ο αφυγραντήρας έχει πιάσει την υγρασία, αλλά ο ανεμιστήρας λειτουργεί. Γιατί;

   Στις τρεις λειτουργίες που ελέγχονται από τον υγροστάτη (Minimum / Normal και Maximum) όταν η επιλεγμένη σχετική υγρασία έχει επιτευχθεί ο αφυγραντήρας θα σταματήσει την αφύγρανση του αέρα, αλλά ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί. Όταν αυτό συμβεί η συσκευή θα σταματήσει να συλλέγει νερό, είναι φυσιολογικό. Ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί προκειμένου να πάρει δείγμα από τον αέρα έτσι ώστε ο αφυγραντήρας να γνωρίζει το πότε να ξεκινήσει εκ νέου η συλλογή νερού, αλλά εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από την επιθυμητή τότε δεν υπάρχει λόγος να συλλέξει νερό και βέβαια δεν θα εμφανιστεί νερό στο δοχείο. Όταν η σχετική υγρασία υπερβεί και πάλι τα επιθυμητά όρια ο αφυγραντήρας θα μπει σε λειτουργία αυτόματα.

  • Γιατί ο ανεμιστήρας λειτουργεί αφότου έχω σβήσει τον αφυγραντήρα;

   Ο ανεμιστήρας ψύχει το εσωτερικό θερμαντικό σώμα, είναι φυσιολογικό. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 3 λεπτά από τη στιγμή που πατήσετε το μπουτόν Power για να σβήσετε τη συσκευή. Περιμένετε να σταματήσει η λειτουργία του ανεμιστήρα για να μετακινήσετε τον αφυγραντήρα.

  • Αφυγραντήρας Meaco DD8L

   αφυγραντηρας meaco DD8L-DD8L Junior

   αφυγραντηρας desiccant με ιονισμό Meaco DD8L

   αφυγραντήρας Meaco DD8L. Καλύτερος αφυγραντήρας στην Ευρώπη - BEST BUY

    

   • 2009 Best Buy “Practical Boat Owner”

   • 2012 Best Buy “Land Rover World”

   • 2013 Best Buy “Sailing Today”

   • 2014 Best Buy “Which Magazine”

   • 2015 Best Buy “Which Magazine”

   • 2015 Best Buy “klikk.no”

    

   αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L περιγραφή

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης. Λειτουργεί χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στο αφυγραντικού υλικό desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει τη φυσική ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα και κατ’επέκταση να τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία στην αποχέτευση. (δείτε στο video που ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας του αφυγραντήρα desiccant Meaco DD8L)

    

   αφυγραντήρας desiccant DD8L. Video: πώς λειτουργεί 

    

    

   Λογική ελέγχου Meaco

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L διαθέτει τη Λογική Ελέγχου Meaco (Meaco Control Logic) που προσδίδει στον αφυγραντήρα τη μέγιστη δυνατή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και αποτελεσματικής αφύγρανσης. Λογική Ελέγχου Meaco επεξήγηση:
   όταν ο στόχος της σχετικής υγρασίας που επιλέγετε με τον υγροστάτη της συσκευής έχει επιτευχθεί, ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί μόνο τον ανεμιστήρα 5 λεπτά για να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία είναι σε επιθυμητά επίπεδα. Στη συνέχεια θα σταματήσει την λειτουργία του για 30 λεπτά, μετά θα ξεκινήσει τον ανεμιστήρα και πάλι για 5 λεπτά για να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου, αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από το προκαθορισμένο επίπεδο, ο αφυγραντήρας θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι. Εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο τότε ο αφυγραντήρας θα σταματήσει και πάλι για άλλα 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα και εξοικονομεί πολλά χρήματα, έως και 80% !

    

   Διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη

    

   Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη. Αυτό που κάνει ο υγροστάτης είναι να ελέγχει τη σχετική υγρασία δωματίου. Όπως ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου, κατά τον ίδιο τρόπο ο υγροστάτης δίνει την εντολή πότε ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί και πότε θα σβήνει βάσει της σχετικής υγρασίας που έχετε καθορίσει. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε πάντα σταθερή υγρασία στο χώρο και ταυτόχρονα μειώνεται κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα.

    

   Πίνακας ελέγχου αφυγραντήρα Meaco DD8L

    

   αφυγραντήρας ιονιστής Meaco DD8L, για σπίτι έως 100m²

    

   • Δυνατότητα αφύγρανσης 8L την ημέρα στους 1-37C°
   • Τύπος αφυγραντήρα: desiccant
   • Λογική ελέγχου Meaco
   • Αυτόματη επανεκκίνηση από διακοπή ρεύματος
   • Αντιβακτηριακό φίλτρο αέρα τεχνολογίας Polyesthylene terephthalate fibre
   • Ενσωματωμένος ιονιστής (προαιρετική χρήση)
   • 4 λειτουργίες χρήσης Laundry, Maximum, Normal, Minimum
   • 3 ταχύτητες ανεμιστήρα (High, Low, Laundry)
   • Χωρητικότητα δοχείου νερού 2L
   • Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στην αποχέτευση (περιέχεται στη συσκευασία)
   • Χρονοδιακόπτης για 1, 2, 4 ή 8 ώρες
   • Απλός και εύκολος χειρισμός του πίνακα ελέγχου
   • Αθόρυβη λειτουργία 39/43/48dB
   • Βάρος: 6,4Kgs

    

   Αφυγραντήρας Meaco DD8L, εγχειρίδιο χρήσης

    

   Meaco dd8l

    

   dd8l Πλεονεκτήματα

    

   Το Αγγλικό περιοδικό “Practical Boat Owner” Νοεμβρίου 2011 δοκίμασε και αξιολόγησε διάφορους αφυγραντήρες στις πιο σκληρές συνθήκες υγρασίας, δηλαδή σε σκάφη. Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L ήταν ο καθαρός νικητής χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στις πιο δύσκολες συνθήκες υγρασίας, στη θάλασσα…

    


   αφυγραντηρας meaco DD8L-DD8L Junior, Practical Boat Owner Nov 2011αφυγραντήρας Meaco DD8L best buy, Practical Boat Owner Nov 2011

    

    

   ο καλυτερος αφυγραντήρας, DD8L δοκιμή και συγκριτικό τεστ από το ανεξάρτητητο περιοδικό Practical Boat

   Το Αγγλικό περιοδικό “Practical Boat Owner” στο τεύχος Νοεμβρίου 2011 δοκίμασε και αξιολόγησε αφυγραντήρες desiccant στις πιο σκληρές συνθήκες υγρασίας, δηλαδή σε σκάφος στη θάλασσα. Θα ρωτήσει κάποιος, γιατί η δοκιμή αφορούσε αποκλειστικά σε αφυγραντήρες desiccant; Πρώτον, οι αφυγραντήρες desiccant (λειτουργούν με ξηραντικό υλικό και όχι μοτέρ – compreσsor) είναι μικροί σε μέγεθος και εύκολα στοιβάζουν μέσα στο σκάφος . Δεύτερον, καθώς δεν έχουν συμπιεστή είναι πολύ ελαφρύτερα, και ζυγίζουν περίπου 6Kg , που τους καθιστά πιο εύκολους στη χρήση. Επίσης, σε αντίθεση με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco δεν παγώνουν τον αέρα δωματίου, αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C, συμβάλλοντας στη θέρμανσή του (διαθέτουν εσωτερική θερμική αντίσταση). Τέλος, κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι αφυγραντήρες συμπιεστή που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο δεν λειτουργούν καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακριβώς τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε περισσότερο. Αντιθέτως οι αφυγραντήρες desiccant, όπως ο Meaco DD8L, λειτουργούν αποτελεσματικά στις πιο αντίξοες θερμοκρασίες 1-37°C! Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L ήταν ο καθαρά ο καλύτερος αφυγραντήρας. χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στις πιο δύσκολες συνθήκες υγρασίας, στη θάλασσα…

   χαμηλή κατανάλωση: αφυγραντηρας Meaco DD8L χρησιμοποιεί το “σύστημα έξυπνου έλεγχου”

   Όχι μόνο ήταν πιο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της υγρασίας του χώρου, αλλά ο Meaco DD8L μετρήθηκε να έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση, χάριν στο “σύστημα έξυπνου έλεγχου” (intelligent control system) που όλοι οι αφυγραντήρες Meaco διαθέτουν. Με λίγα λόγια, το “σύστημα έξυπνου έλεγχου” διασφαλίζει ότι όταν επιτευχθεί ο στόχος της σχετικής υγρασίας που έχουμε επιλέξει ο Meaco DD8L θέτει σε λειτουργία μόνο τον ανεμιστήρα για 5 λεπτά για να διασφαλιστεί ότι η σχετική υγρασία δεν αυξάνει και στη συνέχεια μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, θα ξυπνήσει και να ελέγξει τη σχετική υγρασία για 5 λεπτά κάθε μισή ώρα και θα αφυγράνει όπως και όταν απαιτείται . Όταν είναι σε λειτουργία μόνο ανεμιστήρας, ο αφυγραντήρας desiccant DD8L καταναλώνει περίπου 30-40 watt. Αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα ο χρήστης του Meaco DD8L θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. (η Meaco διαθέτει δύο μοντέλα αφυγραντήρων desiccant, Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior)

   Αθόρυβη λειτουργία

   Σε μικρούς χώρους, όπως αυτοί του σκάφους όπου έγινε το δοκιμαστικό τέστ, σημαντικό ρόλο παίζει ο θόρυβος του αφυγραντήρα. Στην ουσία ο χρήστης κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο, με τον αφυγραντήρα σε λειτουργία. Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες desiccant Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior δεν έχουν μοτέρ, είναι αθόρυβοι στη λειτουργία τους. Οι κάτοχοι αφυγραντήρων με μοτέρ αμέσως εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά επίπεδα θορύβου των Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior και αυτή είναι η έκπληξή τους όταν τους δουν σε λειτουργία.

  • Αφυγραντήρας Meaco DD8L Junior

   αφυγραντηρας meaco DD8L-DD8L Junior

   αφυγραντηρας desiccant με ιονισμό Meaco DD8L

   αφυγραντήρας Meaco DD8L. Καλύτερος αφυγραντήρας στην Ευρώπη - BEST BUY

    

   • 2009 Best Buy “Practical Boat Owner”

   • 2012 Best Buy “Land Rover World”

   • 2013 Best Buy “Sailing Today”

   • 2014 Best Buy “Which Magazine”

   • 2015 Best Buy “Which Magazine”

   • 2015 Best Buy “klikk.no”

    

   αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Junior περιγραφή

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Junior εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης. Λειτουργεί χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στο αφυγραντικού υλικό desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει τη φυσική ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα και κατ’επέκταση να τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία στην αποχέτευση. (δείτε στο video που ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας του αφυγραντήρα desiccant Meaco DD8L Junior)

    

   αφυγραντήρας desiccant DD8L Junior. Video: πώς λειτουργεί 

    

    

   Λογική ελέγχου Meaco

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Junior διαθέτει τη Λογική Ελέγχου Meaco (Meaco Control Logic) που προσδίδει στον αφυγραντήρα τη μέγιστη δυνατή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και αποτελεσματικής αφύγρανσης. 

   Λογική Ελέγχου Meaco επεξήγηση:
   όταν ο στόχος της σχετικής υγρασίας που επιλέγετε με τον υγροστάτη της συσκευής έχει επιτευχθεί, ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί μόνο τον ανεμιστήρα 5 λεπτά για να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία είναι σε επιθυμητά επίπεδα. Στη συνέχεια θα σταματήσει την λειτουργία του για 30 λεπτά, μετά θα ξεκινήσει τον ανεμιστήρα και πάλι για 5 λεπτά για να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου, αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από το προκαθορισμένο επίπεδο, ο αφυγραντήρας θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι. Εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο τότε ο αφυγραντήρας θα σταματήσει και πάλι για άλλα 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα και εξοικονομεί πολλά χρήματα, έως και 80% !

    

   Διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη

    

   Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L Junior διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη. Αυτό που κάνει ο υγροστάτης είναι να ελέγχει τη σχετική υγρασία δωματίου. Όπως ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου, κατά τον ίδιο τρόπο ο υγροστάτης δίνει την εντολή πότε ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί και πότε θα σβήνει βάσει της σχετικής υγρασίας που έχετε καθορίσει. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε πάντα σταθερή υγρασία στο χώρο και ταυτόχρονα μειώνεται κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα.

    

   Πίνακας ελέγχου αφυγραντήρα Meaco DD8L

    

   αφυγραντήρας Meaco DD8L Junior, για σπίτι έως 100m²

    

   • Δυνατότητα αφύγρανσης 8L την ημέρα στους 1-37C°
   • Τύπος αφυγραντήρα: desiccant
   • Λογική ελέγχου Meaco
   • Αυτόματη επανεκκίνηση από διακοπή ρεύματος
   • 4 λειτουργίες χρήσης Laundry, Maximum, Normal, Minimum
   • 3 ταχύτητες ανεμιστήρα (High, Low, Laundry)
   • Χωρητικότητα δοχείου νερού 2L
   • Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στην αποχέτευση (περιέχεται στη συσκευασία)
   • Χρονοδιακόπτης για 1, 2, 4 ή 8 ώρες
   • Απλός και εύκολος χειρισμός του πίνακα ελέγχου
   • Αθόρυβη λειτουργία 39/43/48dB
   • Βάρος: 6,4Kgs

    

   Αφυγραντήρας Meaco DD8L Junior, εγχειρίδιο χρήσης

    

   Meaco dd8l

    

   dd8l Πλεονεκτήματα

  • Αφυγραντήρας Meaco DD8L Zambezi

   dd8l Zambezi

   αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Zambezi περιγραφή

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Zambezi εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης. Λειτουργεί χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στο αφυγραντικού υλικό desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει τη φυσική ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα και κατ’επέκταση να τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία στην αποχέτευση. Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Zambezi είναι ο μόνος αφυγραντήρας desiccant που μπορεί να καλύψει έως και 120 m². Είναι ο μόνος αφυγραντήρας desiccant στην ευρωπαϊκή αγορά με οθόνη LCD και δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού λειτουργίας. Με ενσωματωμένο ισχυρό ιονιστή που καθαρίζει την ατμόσφαιρα. (δείτε στο video που ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας του αφυγραντήρα desiccant Meaco DD8L Zambezi)

    

    

   • Ο μόνος που καλύπτει έως 120m²
   • Ο μόνος με LCD οθόνη
   • Ο μόνος με δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού !!!
   • Μπορείτε να ελέγχετε ποιες ώρες θα λειτουργεί
   • Ο μόνος με ισχυρό ιονιστή6 x105 m3

    

   αφυγραντήρας Meaco DD8L Zambezi | οθόνη LCD

    

   dd8l Zambezi othoni   αφυγραντηρας desiccant με ιονισμό Meaco DD8L Zambezi. αφυγραντήρας ιονιστήςΤο χαρούμενο Zambezi εμφανίζεται στην οθόνηόταν η συσκευή κάνει αφύγρανση και συλλέγει νερό.
   αφυγραντηρας desiccant με ιονισμό Meaco DD8L Zambezi. αφυγραντήρας ιονιστήςΤο λυπημένο Zambezi εμφανίζεται στην οθόνη όταν η συσκευή ΔΕΝ κάνει αφύγρανση και ΔΕΝ συλλέγει νερό.

   Διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη

    

   Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L Zambezi διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη. Αυτό που κάνει ο υγροστάτης είναι να ελέγχει τη σχετική υγρασία δωματίου. Όπως ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου, κατά τον ίδιο τρόπο ο υγροστάτης δίνει την εντολή πότε ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί και πότε θα σβήνει βάσει της σχετικής υγρασίας που έχετε καθορίσει. Ορίζετε την επιθυμητή σχετική υγρασία χώρου από την οθόνη LCD, σε βήματα των 5%. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε πάντα σταθερή υγρασία στο χώρο και ταυτόχρονα μειώνεται κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα.

    

   Λογική ελέγχου Meaco

    

   Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L Zambezi διαθέτει τη Λογική Ελέγχου Meaco (Meaco Control Logic). Εάν επιλέξετε μία εκ των επιλογών του υγροστάτη μεταξύ 40 – 70% η Λογική Ελέγχου Meaco θα λειτουργήσει αυτόματα. Όταν η επιθυμητή σχετική υγρασία επιτευχθεί ο αφυγραντήρας θα σταματήσει την αφύγρανση, αλλά ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει τη λειτουργία του για 10 επιπλέον λεπτά. Όταν συμβαίνει αυτό δε συλλέγεται νερό και είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο ανεμιστήρας εν συνεχεία θα σταματήσει για 30 λεπτά και κατόπιν θα ξαναλειτουργήσει για 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα, προκειμένου να διαπιστώσει τα επίπεδα υγρασίας. Εάν η υγρασία παραμένει κάτω από την επιθυμητή τότε ο ανεμιστήρας θα σβήσει για 30 λεπτά και ούτω καθ’ εξής.

    

   αφυγραντήρας ιονιστής Meaco DD8L Zambezi
   για σπίτι έως 120m²

    

   • Ο μόνος αφυγραντήρας desiccant που καλύπτει 120m²
   • Δυνατότητα αφύγρανσης 8L την ημέρα στους 1-37C°
   • Τύπος αφυγραντήρα: desiccant
   • Ψηφιακή οθόνη LCD
   • Ψηφιακή επιλογή επιθυμητής σχετικής υγρασίας
   • Δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού λειτουργίας
   • Χωρητικότητα κάδου νερού 3 λίτρα
   • Προστασία από υπερχείλιση
   • Λογική ελέγχου Meaco
   • Αυτόματη επανεκκίνηση από διακοπή ρεύματος
   • Αντιβακτηριακό φίλτρο αέρα τεχνολογίας Polyesthylene terephthalate fibre
   • Ισχυρός ενσωματωμένος ιονιστής 6 x105 m3 (προαιρετική χρήση)
   • Λειτουργία στεγνώματος ρούχων (Laundry)
   • 3 ταχύτητες ανεμιστήρα (High, Low, Laundry)
   • Χωρητικότητα δοχείου νερού 3L
   • Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στην αποχέτευση (περιέχεται στη συσκευασία)
   • Απλός και εύκολος χειρισμός του πίνακα ελέγχου
   • Αθόρυβη λειτουργία 41/45/50dBA
   • Βάρος: 9Kgs

    

   αφυγραντήρας ιονιστής Meaco DD8L Zambezi εγχειρίδιο χρήσης

    

   Video Meaco DD8L Zambezi | τρόπος λειτουργίας

    

    

   Video Meaco DD8L Zambezi | ενσωματωμένος ιονιστής

    

    

    

   Αξιολόγηση Meaco DD8L Zambezi – δείτε το video

    

    

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

">