Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Θερμοπομποί

 • Θερμοπομποί Συχνές Ερωτήσεις

  • Τι είναι οι Θερμοπομποί

   Τί είναι οι θερμοπομποί;

    

   Οι θερμοπομποί (κονβέκτορες ελληνιστί) είναι λεπτά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα πάνελ άμεσου αποδόσεως, που λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection). Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Οι θερμοπομποί δεν έχουν βεντιλατέρ και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τα κοινά αερόθερμα. Οι θερμοπομποί δεν φυσάνε ζεστό αέρα (δεν έχουν βεντιλατέρ) σε αντίθεση με τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά! Αντιθέτως αναδύουν μια γλυκιά ζέστη που διαχέεται στο χώρο αρμονικά διά της φυσικής ροής του αέρα.

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic διαθέτουν θερμική αντίσταση (ψυχρή αντίσταση) και είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Διαχέει πιο αποτελεσματικά τη ζέστη στο χώρο, δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic είναι πλέον γνωστοί στο ελληνικό κοινό ως ένα αξιόπιστο, οικονομικό, αποδοτικό και υγιεινό σύστημα θέρμανσης, καταξιωμένο εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες.

    

   Φυσικός ελκυσμός (convection)

    

   Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί Nobo & Atlantic λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection εξ’ου και convector). Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Η θερμική αντίσταση του θερμοπομπού είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Θερμοπομποι Nobo και Atlantic

    

   Η Nobo Νορβηγίας είναι ο μεγαλύτερος σκανδιναβικός οίκος με εξειδίκευση στους θερμοπομπούς από το 1947. Η Atlantic Γαλλίας είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οίκος σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική θέρμανση. Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic εξασφαλίζουν την άμεση και ποιοτική θέρμανση των χώρων, καθώς διατηρούν την ατμόσφαιρα υγιεινή χωρίς να την ξηραίνουν (σημαντικό για τα παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα).

    

  • Τί ΔΕΝ είναι οι θερμοπομποί;

   Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην αγορά σήμερα, και σαφώς μεγάλη παραπληροφόρηση, θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα εξής βασικά:

    

   Τα θερμαντικά πάνελ είναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είναι λεπτό στο πάχος και τοποθετείται στον τοίχο. Οι θερμοπομποί είναι λοιπόν θερμαντικά πάνελ, που έχουν και τη δυνατότητα τοποθέτησης στο δάπεδο με ειδικά ποδαρικά στήριξης.

    

   Δεν νοείται θερμοπομπός που να κάνει βεβιασμένη διάχυση της ζέστης (ή να έχει οποιαδήποτε τέτοια επιλογή λειτουργίας με ανεμιστήρα)! Είναι απλό: ο θερμοπομπός λειτουργεί δια της φυσικής ροής του αέρα, γι’αυτό το λόγο και αποτελεί υγιεινή θέρμανση (δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Θερμοπομπός και βεντιλατέρ είναι δύο αντίθετοι τρόποι λειτουργίας!

    

   Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέονται οι θερμοπομποί με τα σώματα ακτινοβολίας! Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές τεχνοτροπίες, οι οποίες εξηγούνται πιο κάτω.

    

   Επίσης οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν έχουν καμία σχέση με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα μαγνητικά κύματα που αυτά εκπέμπουν!

    

   Τέλος, ακούμε ή διαβάζουμε συχνά “πόσο καταναλώνει ο θερμοπομπός”. Είναι αδύνατον να γίνονται τέτοιες γενικεύσεις και απλουστεύσεις. Σε ποια μάρκα θερμοπομπού αναφερόμαστε; Η ποιότητα κατασκευής δε μετράει; Εάν έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη; Η ποιότητα της θερμαντικής αντίστασης; Υπολογίζεται σωστά η απαιτούμενη ισχύς του θερμοπομπού βάσει εμβαδού και ύψους ταβανιού; Οι μονώσεις του σπιτιού και η τοποθεσία λαμβάνονται υπόψιν;

    
    
   • Το θερμαντικό σώμα διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας που εξασφαλίζουν την ασφαλή του λειτουργία;
   • Διαθέτει θερμική ασφάλεια που προστατεύει από υπερθέρμανση;
   • Διαθέτει αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου;
   • Ο θερμοστάτης είναι χώρου ή απλά της θερμοκρασίας του θερμαντικού σώματος;
   • Ο θερμοστάτης του θερμαντικού σώματος είναι ηλεκτρονικός ή μηχανικός; Ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα με μηχανικό θερμοστάτη θα καταναλώσει τουλάχιστον 30% περισσότερο από άλλο με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Για να καταλάβετε εάν ένας θερμοστάτης είναι μηχανικός (παλαιάς τεχνολογίας δηλαδή, που λειτουργεί με διμεταλλικά ελάσματα) αυξομειώστε τη θερμοκρασία από το θερμοστάτη και όταν ο θερμοπομπός ανάβει ή σβήνει θα ακούσετε ένα κλικ.
   • Είναι πραγματικά αθόρυβος στη λειτουργία;
   • Τί εγγύηση έχει; Διαθέτει ανταλλακτικά και service;
    
  • Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται στο μπάνιο;

   Όλα τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (θερμοπομποί, θερμαντικά ακτινοβολίας και πετσετοκρεμάστρες) NOBØ & ATLANTIC είναι μονοφασικά, 230V. Είναι διπλής μονώσεως (Classe II), βαθμού προστασίας IP24 και τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.

  • Πόσο καταναλώνουν οι θερμοπομποί NOBØ και Atlantic ;

   I(W)  Ισχύς θερμοπομπού που απαιτείται για να θερμάνει ένα χώρο, στη βάση του εμβαδού, ύψους ταβανιού, μονώσεων, γεωγραφικής τοποθεσίας.
   Τ(€) Τιμή κιλοβατώρας.
   Π.Λ  Περιοδική λειτουργία θερμαντικού σώματος. Από τη στιγμή (χρονικό σημείο) που ο θερμοπομπός αγγίξει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου που έχουμε επιλέξει από τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου.
   Ω     Ώρες λειτουργίας θερμαντικού σώματος.
   Σ.Ε.  Σημείο εκκίνησης θέρμανσης δωματίου (θερμοκρασία δωματίου πριν το ζεστάνουμε).

    

   Θερμοπομποί κατανάλωση: Για να υπολογίσουμε το κόστος κατανάλωσης των θερμοπομπών Nobo και Atlantic θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος στο Σημείο Εκκίνησης (κόστος κατανάλωσης έως ότου ο θερμοπομπός “πιάσει” την επιθυμητή θερμοκρασία) και το Λειτουργικό κόστος (κόστος συντήρησης της επιθυμητής θερμοκρασίας).

    

   Σημείο εκκίνησης θέρμανσης = Ι x Τ x Σ.Ε

   Λειτουργικό κόστος = Ι x Τ x Ω

    

   Θέρμανση δωματίου 12 τ.μ. για 4 ώρες  (Παράδειγμα κατανάλωσης)

   • Απαιτείται ένας θερμοπομπός 1500W
    Υψος ταβανιού 2,80 – 3 μέτρα
    Καλές μονώσεις (κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια, μόνωση τοιχοποιίας)
   • Σημείο εκκίνησης 
    Απαιτούνται 30 λεπτά για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία
    (20Cº θεωρείται υγιεινή θερμοκρασία χώρου)
   • Λειτουργικό κόστος
    3,5 ώρες με κατανάλωση 60% της ονομαστική ισχύος, ήτοι 0,9kW
    Σ’ αυτό το διάστημα ο θερμοπομπός θα ανάβει και θα σβήνει αυτόματα και αθόρυβα, διατηρώντας με ακρίβεια την επιθυμητή θερμοκρασία
   • Τιμή κιλοβατώρας (Kw/h)0,10€
    (δεν υπολογίζονται τα μειωμένα ή νυχτερινά τιμολόγια της ΔΕΗ)

    

   (1,5 x 0,11 x 0,5) + (1,5 x 0,11 x 0,6 x 3,5) = 0,43€ για 4 ώρες

    

    

  • Πώς θα επιτύχω μικρή κατανάλωση ρεύματος;

   • Μη τοποθετείτε τους θερμοπομπούς σε σημεία όπου μπορεί να δημιουργούνται ρεύματα αέρα

    

   • Μην αφήνετε τους θερμοπομπούς σε λειτουργία τις ώρες που λείπετε από το σπίτι (εάν ο χρόνος απουσίας είναι μικρός, τότε απλά χαμηλώστε την επιιθυμητή θερμοκρασία χώρου). Έτσι κι αλλιώς οι θερμοπομποί NOBØ και ATLANTIC έχουν άμεση απόδοση και θα ζεστάνουν το χώρο σας άμεσα.

    

   • Χρησιμοποιείστε εβδομαδιαίο προγραμματιστή πρίζας, προκειμένου να ελέγξετε με ακρίβεια τις ώρες λειτουργίας των θερμοπομπών.

    

   • Η ισχύς του θερμοπομπού θα πρέπει να είναι η σωστή. Για παράδειγμα, για δωμάτιο έως 13 τ.μ. τοποθετείστε θερμοπομπό 1500W. Εάν επιλέξετε μικρότερη ισχύ, ο θερμοπομπός θα λειτουργεί πολύ περισσότερο, και σε περιπτώσεις που η ισχύς είναι άκρως δυσανάλογη του χώρου και των μονώσεων αυτού, δε θα σβήνει ποτέ!

    

   • Η χρήση αφυγραντήρων μειώνει την κατανάλωση σε θέρμανση 15-20%. Θα παρατηρείτε πόσο δυσκολότερο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα όταν ένα σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα) και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην αμεσότητα της θέρμανσης του σπιτιού, αλλά και του κόστους κατανάλωσης εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες desiccant Meaco φυσάνε θερμό αέρα, περίπου 10C° πιο ζεστό από τη θερμοκρασία χώρου.

    

   Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο “Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα

  • Τι πρέπει αναρωτηθείτε συγκρίνοντας με άλλα θερμαντικά σώματα αμφιβόλου ποιότητας, τεχνολογικά ξεπερασμένα.

   Ακόμα ασχολείστε με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και απόδοσης, τεχνολογικά ξεπερασμένα;

    

   • Το θερμαντικό σώμα διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας που εξασφαλίζουν την ασφαλή του λειτουργία;
   • Διαθέτει θερμική ασφάλεια που προστατεύει από υπερθέρμανση;
   • Διαθέτει αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου;
   • Ο θερμοστάτης είναι χώρου ή απλά της θερμοκρασίας του θερμαντικού σώματος;
   • Ο θερμοστάτης του θερμαντικού σώματος είναι ηλεκτρονικός ή μηχανικός; Ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα με μηχανικό θερμοστάτη θα καταναλώσει τουλάχιστον 30% περισσότερο από άλλο με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Για να καταλάβετε εάν ένας θερμοστάτης είναι μηχανικός (παλαιάς τεχνολογίας δηλαδή, που λειτουργεί με διμεταλλικά ελάσματα) αυξομειώστε τη θερμοκρασία από το θερμοστάτη και όταν ο θερμοπομπός ανάβει ή σβήνει θα ακούσετε ένα κλικ.
   • Είναι πραγματικά αθόρυβος στη λειτουργία;
   • Τί εγγύηση έχει; Διαθέτει ανταλλακτικά και service;
  • Γιατί οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα ;

   Τα προϊόντα των οίκων NOBØ και ATLANTIC διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μη πυρακτώνεται. Κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Θα πρέπει να τονιστεί επίσης ότι τα θερμαντικά σώματα δεν έχουν βεντιλατέρ! Δε φυσάνε ζεστό αέρα. Παράγουν ζέστη που διαχέεται αρμονικά στο χώρο.

    

   Μελέτες δείχνουν ότι μία από τις πιο σημαντικές πηγές ρύπανσης εσωτερικών χώρων θεωρούνται οι “συσκευές θέρμανσης, όπως σόμπες, θερμάστρες, λέβητες φυσικού αερίου, φούρνους, μαγκάλια και τζάκια, μέσα στις οποίες καίγονται, ανάλογα με τον τύπο τους, ξύλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κηροζίνη κ.ά., και διάφορες φωτιστικές συσκευές (λάμπες πετρελαίου ή λαδιού). Τα καυσαέρια όλων των παραπάνω, όταν δεν απάγονται (απομακρύνονται), έχουν ως αποτέλεσμα την εκπομπή σημαντικών ποσοτήτων μονοξειδίου του άνθρακα (CO), διοξειδίου του άνθρακα (CO2), διοξείδιο του θείου (SO2), οξείδια του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων”.

  • Γιατί οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν έχουν βαθμίδες (σκάλες) ισχύος ;

   Προκειμένου ένα θερμαντικό σώμα να ζεστάνει ικανοποιητικά και άμεσα ένα χώρο θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις (βλέπε Τεχνικές Πληροφορίες). Ο υπολογισμός – επιλογή της σωστής ισχύος ενός θερμαντικού σώματος δεν είναι μια αυθαίρετη απόφαση. Προσδιορίζεται από το εμβαδόν του χώρου, το ύψος του ταβανιού, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει (π.χ. εσωτερική σκάλα, κλπ) τη μόνωση, τη γεωγραφική τοποθεσία, κλπ. Εάν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες τότε θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε άμεση, σωστή και οικονομική θέρμανση. Εάν για παράδειγμα ένας χώρος απαιτεί ισχύ 2000W και τοποθετήσουμε ένα θερμαντικό σώμα 1000W τότε αυτό ούτε θα θερμάνει ικανοποιητικά και κυρίως δε θα σβήσει ποτέ, καταναλώνοντας ασταμάτητα ρεύμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα! Εν κατακλείδι, τα θερμαντικά σώματα NOBØ και ATLANTIC δεν διαθέτουν βαθμίδες ισχύος γιατί αυτό θα ήταν τελείως άχρηστο! Διαθέτουν αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου και ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου, με τον οποίο καθορίζουμε επακριβώς τη θερμοκρασία δωματίου που επιθυμούμε.

  • Γιατί έκαστο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα ;

    Κάθε θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα (εκτός των 750W & 1000W που είναι χαμηλής ισχύος). Στην αντίθετη περίπτωση που τοποθετηθούν δύο σώματα σε κοινή γραμμή, τότε η ασφάλεια θα πέσει. Με άλλα λόγια, τα Amper (A) εκάστης ασφάλειας στον πίνακα καθορίζουν τη μέγιστη ισχύ (W) που αυτή μπορεί να αντέξει. Εάν υπερβεί αυτό το μέγιστο όριο τότε η ασφάλεια πέφτει!

    

   Εάν για παράδειγμα έχουμε στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα μια ασφάλεια 10Α, τότε αυτή η ασφάλεια μπορεί να αντέξει έως 2200W. Ας υποθέσουμε τώρα ότι από αυτή την ασφάλεια φεύγει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σε δύο πρίζες. Πρόκειται λοιπόν για μη ανεξάρτητες πρίζες με κοινή γραμμή. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμαντικό σώμα στη μία πρίζα και στην άλλη κάποια συσκευή που δεν τραβάει πολύ ρεύμα, π.χ. τηλεόραση, ράδιο, υπολογιστή, πορτατίφ, κλπ.

  • Η εγκατάσταση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων προϋποθέτει τριφασική παροχή ;

   Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο (εμβαδόν) είναι το σπίτι που θέλουμε να θερμάνουμε. Εξαρτάται με άλλα λόγια από τον αριθμό των θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Εάν το σπίτι είναι μικρό τότε το μονοφασικό (1Φ) ρεύμα αρκεί. Για ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου το μονοφασικό ρολόι της ΔΕΗ με 35Α (μέγιστη ισχύς 7.700W) δεν επαρκεί τότε υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις:

    

   • Επαύξηση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης (της ασφάλειας Αmper (Α) του μονοφασικού ρολογιού της ΔΕΗ).
   • Μετατροπή σε τριφασική παροχή.
   • Εάν καμία από τις άνωθι λύσεις δεν είναι δυνατές, τότε προτείνεται η εκ περιτροπή χρήση των θερμαντικών σωμάτων, δεδομένης της άμεσης απόδοσης των σωμάτων. Π.χ. την ημέρα λειτουργούμε τα σώματα στο καθιστικό και κουζίνα, ενώ το βράδυ τα σβήνουμε και ανάβουμε αυτά των υπνοδωματίων.

    

   Στην περίπτωση που το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, η τριφασική παροχή είναι υποχρεωτική. Επίσης θα πρέπει να υπολογισθεί το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί τί ασφάλειες (Α) θα πρέπει να έχει το τριφασικό (3Φ). Η μελέτη της κάτοψης της οικίας σας που αναλαμβάνει η εταιρεία μας θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με τις ηλεκτρολογικές ανάγκες που απαιτούνται.

  • Θερμοπομποί: ενίσχυση της θέρμανσης δωματίων

   Πολλές φορές υπάρχουν δωμάτια του σπιτιού που δεν θερμαίνονται ικανοποιητικά. Είτε εξαιτίας της κακής θερμαντικής μελέτης, είτε διότι έχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης (βορινά δωμάτια, χώροι που παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας).

    

   Πολλές φορές επίσης επιθυμούμε κάποια δωμάτια να έχουν υψηλότερη του κανονικού θερμοκρασία ή απλά να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα (π.χ. δωμάτια ηλικιωμένων, νεογέννητων, παιδιών). Σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα λύνεται τοποθετώντας έναν ή περισσότερους θερμοπομπούς (εξαρτάται από το εμβαδόν του χώρου). Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα των θερμοπομπών: οικονομική λειτουργία, άμεση και κυρίως υγιεινή θέρμανση. Για ένα υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικών μέτρων απαιτείται ένας θερμοπομπός 1500W.

    

    

   Είναι σύνηθες το φαινόμενο, πολλοί ένοικοι πολυκατοικιών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης (όταν δεν διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση). Είτε η θέρμανση της πολυκατοικίας θα ανάψει για λίγες ώρες, ώρες που στην ουσία είμαστε απόντες λόγω δουλειάς, είτε δεν ανάβει καθόλου για διαφόρους λόγους. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμοπομπό στα υπνοδωμάτια και να έχουμε έτσι αυτόνομη και άμεση θέρμανση. Θα μπορούσαμε επίσης με έναν εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη πρίζας να προγραμματίσουμε επακριβώς τις ώρες που επιθυμούμε να έχουμε θέρμανση (π.χ. 7-8 το πρωί και 9-12 το βράδυ).

  • Θερμοπομποί και κοινά ηλεκτρικά σώματα

   Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί να αγοράσω θερμοπομπούς ATLANTIC ή NOBØ και όχι κάποιο κοινό ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα; Έτσι κι αλλιώς και τα δύο θερμαίνουν.

    

   Με μια γρήγορη ματιά θα δει κανείς την αγορά να κατακλύζεται από ηλεκτρικά θερμαντικά που βαφτίζονται “θερμοπομποί” (δείτε τι είναι οι θερμοπομποι και τον τρόπο λειτουργίας τους), με σώματα λαδιού, σόμπες κηροζίνης, αερόθερμα, κλπ. Αναφορικά με τη οικονομία κατανάλωσης και το υγιεινό κομμάτι της ηλεκτρικής θέρμανσης έχουμε ήδη αναφερθεί. Ένα ερώτημα που θα έπρεπε ο καθένας να θέτει πρώτα απ’ όλα είναι το θέμα της ασφάλειας. Μιλάμε για ηλεκτρική θέρμανση! Βεβαιωθείτε για τα πιστοποιητικά και τον τόπο κατασκευής που αναγράφεται πάνω! στη συσκευή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι θερμοπομποί ATLANTIC και NOBØ διαθέτουν θερμική ασφάλεια προστασίας, που σε περίπτωση υπερθέρμανσης του σώματος αυτόματα διακόπτη τη λειτουργία του. Επίσης, όταν οι θερμοπομποί μας είναι σε λειτουργία η επιφάνεια δεν καίει, έτσι αποφεύγονται εγκαύματα ακόμα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών.

    

   Τέλος, ενδιαφερθείτε να μάθετε για το χρόνο εγγύησης και ακόμα πιο σημαντικό, για το διαθέσιμο service μετά τη λήξη της εγγύησης.

  • Εύκολη τοποθέτηση επιτοίχια ή επιδαπέδια

   Οι θερμοπομποί, καθώς και τα σώματα που λειτουργούν δια ακτινοβολίας διαθέτουν σχάρα ανάρτησης τοίχου με διαβάθμιση σε εκατοστά για τον εύκολο προσδιορισμό του σωστού ύψους τοποθέτησης από το πάτωμα. Τοποθετούνται 10-12 εκατοστά από το δάπεδο, καθώς τα θερμά στρώματα αέρα είναι ελαφρύτερα των ψυχρών, άρα πηγαίνουν προς την οροφή. Για την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων χρησιμοποιήστε 6άρες βίδες και ούπατ (δεν περιέχονται στη συσκευασία).

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic διαθέτουν εναλλακτικά ποδαρικά στήριξης για την επιδαπέδια τοποθέτησή τους, σε περίπτωση που δεν έχετε αρκετό χώρο στον τοίχο.

    

   Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται ιδανικά στα σημεία που υπάρχουν απώλειες θερμότητος, όπως κάτω από παράθυρα, δίπλα από μπακλονόπορτες, βορινοί τοίχοι, κπλ. Σε περίπτωση που ένας χώρος (π.χ. σαλόνι, καθιστικό) απαιτεί περισσότερα από ένα θερμαντικά σώματα, τότε αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται αντικριστά και περιμετρικά του χώρου! Τα θερμαντικά σώματα θα πρέπει να “αγκαλιάζουν” το χώρο.

 • Θερμοπομποί Πλεονεκτήματα - Τρόπος Λειτουργίας

  • Θερμοπομποί πλεονεκτήματα συνοπτικά

    

   • Χαμηλό κόστος αγοράς
   • Μηδαμινό ή και ανύπαρκτο κόστος τοποθέτησης
   • Κανένα κόστος συντήρησης
   • Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με το πετρέλαιο
   • Πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με τα σώματα λαδιού, αερόθερμα ή air condition
   • Οι θερμοπομποί δε φυσάνε, παράγουν ζέστη και έτσι όταν τα σβήσουμε το δωμάτιο, σε αντίθεση με τα αερόθερμα και τα air conditions, διατηρεί τη ζέστη
   • Οι θερμοπομποί δεν παρακρατούν τη θέρμανση που παράγουν, αλλά την αποδίδουν 100% στο χώρο σε αντίθεση με τα σώματα λαδιού ή τα παραδοσιακά σώματα νερού
   • Άμεση απόδοση και θέρμανση του χώρου
   • Έκαστο ηλεκτρικό σώματα έχει αυτόνομο θερμοστάτη χώρου (απόκλιση ±0,1C°)
   • Μπορούμε να θερμάνουμε όποιο δωμάτιο θέλουμε ενώ όλα τα άλλα σώματα παραμένουν σβηστά
   • Όλα τα σώματα έχουν αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Σε όλα τα σώματα ο θερμοστάτης είναι ηλεκτρονικός, υψηλής ακριβείας, που εγγυάται τη χαμηλή κατανάλωση
   • Τα θερμαντικά σώματα δεν έχουν βεντιλατέρ και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα
   • Η εξωτερική επιφάνεια των σωμάτων δεν καίει και είναι ανεκτή ακόμα και στο άγγιγμα του παιδικού χεριού
   • Είναι τελείως αθόρυβοι !!!
  • Θέρμανση χωρίς πετρέλαιο

   Απαλλαγείτε από το πετρέλαιο θέρμανσης, τις δεσμεύσεις της κεντρικής θέρμανσης, τη βρομιά του λέβητα, τη συντήρηση του καυστήρα, τις επιπλέον χρεώσεις… Θερμανθείτε έξυπνα, με αυτονομία θέρμανσης και άμεση οικονομία στη θέρμανση.

  • Θέρμοπομποί υγιεινή θέρμανση

   Οι θερμοπομποί NOBØ και ATLANTIC είναι η “καθαρή” και οικολογική λύση στη θέρμανση του σπιτιού. Η ηλεκτρική αντίσταση στους θερμοπομπούς μας είναι θωρακισμένη σε αλουμίνιο (δεν πυρακτώνεται) και κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, και ταυτόχρονα αποτρέπεται η καύση της σκόνης που υπάρχει στα δωμάτια. Οι θερμοπομποί δεν αποτελούν αιτία ή πηγή ρύπανσης αυτού που ονομάζουμε “σύνδρομο άρρωστου κτιρίου” (sick building syndrome).

    

   Μελέτες δείχνουν ότι μία από τις πιο σημαντικές πηγές ρύπανσης εσωτερικών χώρων θεωρούνται οι “συσκευές θέρμανσης, όπως σόμπες, θερμάστρες, λέβητες φυσικού αερίου, φούρνους, μαγκάλια και τζάκια, μέσα στις οποίες καίγονται, ανάλογα με τον τύπο τους, ξύλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κηροζίνη κ.ά., και διάφορες φωτιστικές συσκευές (λάμπες πετρελαίου ή λαδιού). Τα καυσαέρια όλων των παραπάνω, όταν δεν απάγονται (απομακρύνονται), έχουν ως αποτέλεσμα την εκπομπή σημαντικών ποσοτήτων μονοξειδίου του άνθρακα (CO), διοξειδίου του άνθρακα (CO2), διοξείδιο του θείου (SO2), οξείδια του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων”.

  • Θερμοπομποί ασφάλεια και υγεία

   Οι θερμοπομποι NOBO & ATLANTIC ενδείκνυνται και έχουν εξοπλίσει παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, φροντιστήρια, παιδικά υπνοδωμάτια, καθώς εξωτερική επιφάνεια των σωμάτων δεν καίει και είναι ανεκτή ακόμα και στο άγγιγμα του παιδικού χεριού.

    

   Συνιστώνται εν γένει σε δωμάτια όπου υπάρχουν βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς αφενός δεν διαθέτουν ανεμιστήρα και αφετέρου η διά της φυσικής ροής θέρμανση των θερμοπομπών προσφέρει μια γλυκιά ζέστη που δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

  • Θερμοπομποι τρόπος λειτουργίας

   Θερμοπομποι αρχή λειτουργίας: Φυσικός ελκυσμός (convection)

    

   Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί Nobo & Atlantic λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection εξ’ου και convector).

    

   Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Η θερμική αντίσταση του θερμοπομπού είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Οι θερμοπομποί λειτουργούν κατά 80% δια της φυσικής ροής και 20% δια της ακτινοβολίας (εκπομπή θερμότητας, καθώς η επιφάνεια του θερμοπομπού θερμαίνεται, άρα ακτινοβολεί ζέστη).

    

   φυσική ροή του αέρα: 20%

   εκπομπή θερμότητας - ακτινοβολία: 80%

  • Σώματα ακτινοβολίας τρόπος λειτουργίας

   Εκπομπή θερμότητας και φυσική ροή του αέρα (radiant)

    

   Τα Θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας Atlantic λειτουργούν κατά 80% διά της ακτινοβολίας και 20% διά της φυσικής ροής

    

   Η ειδική αντίσταση (θωρακισμένη από αλουμίνιο!) του σώματος θερμαίνει ολόκληρη την επιφάνεια της πρόσοψης του θερμαντικού χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα η θέρμανση να ακτινοβολείται στο χώρο. Η ζέστη διαχέεται σε ευθεία γραμμή, και επιτρέπει να άμεση θέρμανση των επίπλων, των τοίχων, των ανθρώπων, κλπ. που βρίσκονται στο χώρο. Η αίσθηση που δίνει η δια της ακτινοβολίας θέρμανση είναι παρόμοια με την αίσθηση της ζεστασιάς του ήλιου.

    

   Σε καμία περίπτωση να μη συγχέονται τα θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας Atlantic με υπέρυθρες ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικά κύματα!

    

   φυσική ροή του αέρα: 20%

   εκπομπή θερμότητας - ακτινοβολία: 80%

  • Οικονομία στη Θέρμανση

   Με τους θερμοπομπούς NOBØ και ATLANTIC επιτυγχάνουμε οικονομική θέρμανση σπιτιού και αυτονομία θέρμανσης. Έκαστος θερμοπομπός λειτουργεί αυτόνομα, καθώς διαθέτει μπουτόν on/off και ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου ακριβείας. Έτσι επί παραδείγματι, τις κρύες νύχτες του χειμώνα θα μπορούσαμε να έχουμε σε λειτουργία αποκλειστικά τους θερμοπομπούς των υπνοδωματίων και σβηστούς του υπολοίπου σπιτιού. Με άλλα λόγια, το σύστημα θέρμανσης με θερμοπομπούς μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να έχουμε αυτόνομη θέρμανση, αλλά και να θερμαίνουμε επιλεκτικά τους χώρους που θέλουμε, όταν το θέλουμε.

    

   Έκαστος θερμοπομπός έχει αισθητήριο θερμοκρασίας δωματίου και ενσωματωμένο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου, με απόκλιση ±0,1 C°. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι θερμοπομποί μας δεν παρακρατούν τη θέρμανση που παράγουν, αλλά την αποδίδουν 100% στο χώρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι θερμοπομποί Νορβηγίας NOBØ και οι θερμοπομποί Γαλλίας ATLANTIC διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία δωματίου που έχετε επιλέξει και σας εγγυώνται χαμηλό κόστος λειτουργίας και μέγιστη αποδοτικότητα. Με το που “ακουμπήσει” η θερμοκρασία δωματίου τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει, ο θερμοπομπός θα σβήσει ακαριαία και αθόρυβα.

    

   Η ηλεκτρική θέρμανση με θερμοπομπούς NOBØ ή ATLANTIC λειτουργεί εν τέλη σαν την κεντρική θέρμανση, αλλά με χαμηλή κατανάλωση, μικρότερο κόστος αγοράς, χωρίς καμία συντήρηση, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το πλεονέκτημα της επιλεκτικής λειτουργίας των σωμάτων. Με άλλα λόγια, η ποιότητα των θερμοπομπών που αντιπροσωπεύουμε σας εγγυώνται την “καθαρή”, οικολογική, ποιοτική και οικονομική θέρμανση του σπιτιού σας.

    

 • Nobo

  • Τι πρέπει να ξέρω για τη Nobo;

    

   Nobo logo

   Nobo παράδοση στη θέρμανση

   Από το 1938, η NOBØ με έδρα το Stjørdal Νορβηγίας κατασκευάζει ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα ποιότητας. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές θερμοπομπών στην Ευρώπη, με εξαγωγές σε 20 χώρες παγκοσμίως και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής θερμοπομπών στη Νορβηγία. Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία μας πριν 30 χρόνια περίπου και αμέσως η φήμη τους ταυτίστηκε με την ποιότητα κατασκευής και την αξιόπιστη λειτουργία.

   Nobo 

    

   • Το πρώτο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα λανσάρεται από τη NOBØ το 1938. Έκτοτε, η NOBØ έχει γίνει συνώνυμο της ποιότητας, της καινοτομίας και της αξιοπιστίας.
   • Παραδοσιακά ο μεγαλύτερος Νορβηγικός οίκος κατασκευής ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων. Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo είναι ανέκαθεν οι πρώτοι στις πωλήσεις στις σκανδιναβικές χώρες και οι πρώτοι σε πωλήσεις Νορβηγικοί θερμοπομποί παγκοσμίως. Μόνο οι θερμοπομποι της σειράς C4F έχουν πουλήσει έως σήμερα παγκοσμίως πάνω από 3 εκατομμύρια τεμάχια.
   • Στους θερμοπομπούς Νορβηγίας NOBØ δεν θα βρείτε φθηνές ή ακριβές σειρές θερμοπομπών, ηλεκτρονικούς ή μηχανικούς θερμοστάτες χώρου. Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo έχουν πάντα και μόνο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου ακριβείας με απόκληση ±0,05C°, ψυχρή αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο, τέλειο φινίρισμα, ηλεκτροστατική βαφή πούδρας (χρησιμοποιείται η παγκοσμίως γνωστή Νορβηγική βαφή Jotun).
   • Όταν αγοράζετε ένα θερμοπομπό NOBØ, ξέρετε ότι αγοράζετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένο και ελεγμένο στο εργοστάσιο του Stjørdal στη Νορβηγία. Η NOBØ παραμένει σταθερά εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας.
   • Μόνο 5,5 εκατοστά πάχος!

   Ergostasio Nobo 

    

   Ο μόνος μεγάλος Νορβηγικός οίκος που κατασκευάζει εξολοκλήρου όλες τις σειρές θερμοπομπών στο Stjørdal της Νορβηγίας.

  • Χαρακτηριστικά ποιότητας

   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
    Θερμοπομποί άλλων εταιριών κάνουν θόρυβο όταν η αντίσταση αρχίζει να θερμαίνεται και/ή όταν αυτή πλέον θερμανθεί και αρχίζει να ψύχεται. Οι θερμοπομποί Nobo να είστε σίγουροι ότι λειτουργούν πλήρως αθόρυβα.
    

    
   • Ενσωματωμένος ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου (απόκλιση ± 0,05C°)
    Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo διαθέτουν ενσωματωμένο το νέο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου ακριβείας NCU 1S [ecoDesign], με απόκλιση ±0,05C°! Άμεση αντίδραση στις αλλαγές της θερμοκρασίας δωματίου, αθόρυβη λειτουργία, σταθερή διατήρηση της επιλεγμένης θερμοκρασίας, ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
    

    
   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
    
    
    
   • Ακαριαία ανταπόκριση του θερμοστάτη στη θερμοκρασία δωματίου
    Η υψηλή ποιότητα του θερμοστάτη Nobo ελαχιστοποιεί τυχόν παρέκκλιση μεταξύ της επιλεγμένης θερμοκρασίας και της θερμοκρασίας δωματίου, με αποτέλεσμα τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
    

    
   • Χαμηλότερη κατανάλωση, μέγιστη αποδοτικότητα, αμεσότητα θέρμανσης
    Οι θερμοπομποί Nobo έχουν αποδοτικότητα 100%. Αυτό σημαίνει ότι όλη η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Δηλαδή αυτό καθ’ εαυτό το σώμα δεν παρακρατεί θερμότητα, την αποδίδει στο 100% στο χώρο.

     
    

   • Ακόμη xαμηλότερη κατανάλωση σε κατάσταση stand by <0,5W [ecoDesign]
    


   • Δεν ξηραίνουν τον αέρα
    Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo διαθέτουν υψηλής ποιότητας ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μην πυρακτώνεται. Κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι θερμοπομποί δεν έχουν βεντιλατέρ! Δε φυσάνε ζεστό αέρα. Παράγουν ζέστη που διαχέεται αρμονικά στο χώρο .Οι θερμοπομποί Nobo ενδείκνυνται για παιδικά δωμάτια, για ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικές ευαισθησίες.

    

    

    

   •  Μεγάλη επιφάνεια σημαίνει αρμονικότερη διάχυση της ζέστης και υψηλότερο ποσοστό αντινοβολίας/εκπομπής θερμότητας.
    Ο νέος θερμοπομπός NTE4S της Nobo λειτουργεί κατά 70% δια της φυσικής ροής και 30% δια της ακτινοβολίας (εκπομπή θερμότητας). Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνει μεγάλη επιφάνεια εκπομπής και διάχυσης της ζέστης. Κατά συνέπεια, πιο ομοιογενή και πιο αποτελεσματική διάχυση της θέρμανσης.

    Το νέο μοντέλο θερμοπομπών Nobo NTE4S έχει μικρότερες διαστάσεις [πλάτος] και κατά συνέπεια πρακτικότερο μέγεθος για την τοποθέτησή στο σπίτι, στον τοίχο ή σε τροχήλατη βάση δαπέδου.

    

    
   • Διάχυση θερμότητας από το επάνω και πίσω μέρος του πάνελ
    Η ζέστη στους θερμοπομπούς Nobo NTE4S διαχέεται από τις περσίδες που βρίσκονται στο πάνω μέρος και πίσω από το σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται αφενός καλύτερη διάχυση της ζέστης στο δωμάτιο, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά άριστο, καθώς οι περσίδες δεν είναι ορατές από την πρόσοψη του θερμοπομπού.

    Είναι σημαντικό ότι η μεγάλη, λεία και χωρίς περσίδες επιφάνεια της πρόσοψης αυξάνει την εκπομπή θερμότητας, καθώς και την καλύτερη και αρμονικότερη διάχυση της ζέστης στο χώρο.
    
     
   • Θερμική ασφάλεια προστασίας από υπερθέρμανση
    Αν ο θερμοπομπός σκεπαστεί κατά λάθος (απαγορεύεται!) τότε η ενσωματωμένη θερμική ασφάλεια εντός του σώματος σταματάει αυτομάτως τη λειτουργία του. Αφαιρέστε το αντικείμενο που σκεπάζει το σώμα και κλείστε τη συσκευή για πέντε λεπτά. Ξανανοίξτε τη συσκευή και το σώμα επαναλειτουργεί κανονικά.

    
   • Ασφάλεια! Προστασία για τα παιδιά!
    Ακόμα και στην Comfort (μέγιστη) απόδοση η εξωτερική επιφάνεια του σώματος δεν καίει και είναι ανεκτή ακόμη και στο άγγιγμα του παιδικού παιδιού. Η φυσική ροή του αέρα (convection) και η μεγάλη επιφάνεια του σώματος εμποδίζουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στην εξωτερική επιφάνεια του θερμοπομπού.

    Ο νέος θερμοπομπός NTE4S της Nobo με τη λεία επιφάνεια είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία της πρόσοψης, κάνοντας το θερμοπομπό ακόμη πιο ασφαλή για τα παιδιά. Τέλος, οι στρογγυλεμένες γωνίες έχουν σχεδιαστεί για την αποφυγή παιδικών ατυχημάτων, ενώ παράλληλη εναρμονίζονται ευχάριστα με το περιβάλλον.

     

    

    

   • Διπλής μονώσεως Classe II, προστασία κατά υδρατμών (Splash proof)
    Οι θερμοπομποί τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.


     

   • Μόνο 5,5 εκατοστά 
  • Πόσο καιρό με καλύπτει η εγγύηση;

   Η Sani hellas, ως ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της NOBO Νορβηγίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρέχει 7 χρόνια εγγύηση αποκλειστικά για όλα τα μοντέλα θερμοπομπών που εισάγει και που έχουν αγοραστεί από το επίσημο δίκτυο διανομής πανελληνίως (βλ. σημεία αγοράς).

    

   Κατόπιν οδηγίας της NOBO, για την προστασία των πελατών μας και για να συνεχίσουμε να παρέχουμε άμεσο service, οι θερμοπομποί NOBO που διακινούνται μέσω παραεισαγωγών στη χώρα μας δεν θα έχουν την εγγύηση του επίσημου αντιπροσώπου.

    

   Θερμοπομποί Νορβηγίας NOBO επίσημο δίκτυο πωλήσεων Sani hellas

  • Θερμοστάτης χώρου NCU 1S

   θερμοστάτης Nobo

    

   Ο νέος θερμοπομπός Nobo NTE4S έχει ενσωματωμένο τον εξελιγμένο ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου NCU 1S, ο οποίος είναι ο μοναδικός στον κόσμο που προσφέρει ακρίβεια με απόκλιση μόνο ±0,05C° !

    

   • Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας
   • Ακαριαία ανταπόκριση στις εναλλαγές της θερμοκρασίας χώρου
   • Ακόμα μεγαλύτερη άνεση
  • Θερμοπομποί για μια ζωή

   Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo είναι γνωστοί εδώ και χρόνια στο ελληνικό κοινό για την ποιότητα και την αξιόπιστη λειτουργία τους. Είναι αναρίθμητα τα σπίτια που έχουν εξοπλισθεί με τους θερμοπομπούς NOBØ.

    

   Από τη νησιωτική Ελλάδα έως τα πιο ορεινά σημεία του Παρνασσού, του Πηλίου, της Βυτίνα, του Πάπιγκου και του Καρπενησίου οι θερμοπομποί NOBØ χαίρουν τυφλής εμπιστοσύνης.

    

   Οι θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo προσφέρουν άμεση θέρμανση, οικονομική λειτουργία και υγιεινή ζεστασιά που δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα. Στοιχεία που εκφράζουν έκδηλα όλα τα πλεονεκτήματα ενός ποιοτικού και καθαρού συστήματος θέρμανσης με θερμοπομπούς. Άλλωστε, η NOBØ αποτελούσε ανέκαθεν εγγύηση για τα προϊόντα της και την ποιότητα κατασκευής.

    

   • Γλυκιά ζέστη
   • Ποιότητα κατασκευής
   • Χαμηλή κατανάλωση
   • 7 χρόνια εγγύηση
  • Προσπέκτους - θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo

  • Θερμοπομποί Νορβηγίας Nobo βάση δαπέδου με ροδάκια

   Εν γένει, οι θερμοπομποί τοποθετούνται στον τοίχο. Αυτή είναι η φυσική τους θέση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στον τοίχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η NOBØ παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης των θερμοπομπών σε ποδαρικά στήριξης με ροδάκια.

    

   Η τοποθέτηση  των θερμοπομπών NOBØ σε ποδαρικά στήριξης με ροδάκια δε μειώνει στο ελάχιστο την αποδοτικότητα, την ποιότητα λειτουργίας και την ασφάλεια του θερμοπομπού.

  • Nobo, NTE4S Compact (διαστάσεις)

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   NTE4S 07 750W 40 x 62,5 x 5,5
   NTE4S 10 1000W 40 x 72,5 x 5,5
   NTE4S 12 1250W 40 x 92,5 x 5,5
   NTE4S 15 1500W 40 x 102,5 x 5,5
   NTE4S 20 2000W 40 x 112,5 x 5,5

    

  • Nobo, C2F Slimline (διαστάσεις)

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   C2F 07 750W 20 x 102,5 x 5,5
   C2F 10 1000W 20 x 137,5 x 5,5
   C2F 12 1250W 20 x 157,5 x 5,5
   C2F 15 1500W 20 x 177,5 x 5,5

    

 • Atlantic

  • Τι πρέπει να ξέρω για τη Atlantic;

    

   θερμοπομποί Atlantic

    

   Η ATLANTIC είναι μακράν ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός οίκος με εξειδίκευση στην ηλεκτρική θέρμανση. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια θερμαντικά σώματα το χρόνο και 10.600 εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Διαθέτει 15 εργοστάσια ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα 9 στη Γαλλία. Η ATLANTIC κατασκευάζει από το 1968 θερμοπομπούς που χαρακτηρίζονται από τη γαλλική κομψότητα και τη διακριτική σχεδίαση σε λευκό χρώμα. Στόχος είναι πάντα η υψηλή ποιότητα, η αμεσότητα στην παραδόση και οι προσιτές τιμές.

  • Πόσο καιρό με καλύπτει η εγγύηση

   Η Sani hellas, ως ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ATLANTIC Γαλλίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρέχει 5 χρόνια εγγύηση αποκλειστικά για όλα τα μοντέλα θερμοπομπών που εισάγει και που έχουν αγοραστεί από το επίσημο δίκτυο διανομής πανελληνίως (βλ. σημεία αγοράς).

    

   Κατόπιν οδηγίας της Atlantic, για την προστασία των πελατών μας και για να συνεχίσουμε να παρέχουμε άμεσο service, οι θερμοπομποί Atlantic που διακινούνται μέσω παραεισαγωγών στη χώρα μας δεν θα έχουν την εγγύηση του επίσημου αντιπροσώπου. Θερμοπομποί Γαλλίας Atlantic επίσημο δίκτυο πωλήσεων Sani hellas

  • Χαρακτηριστικά ποιότητας

   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία

     

   • Ενσωματωμένος ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου (απόκλιση ± 0,1C°)
    Άμεση αντίδραση του θερμοστάτη στις αλλαγές της θερμοκρασίας δωματίου, αθόρυβη λειτουργία και σταθερή διατήρηση της επιλεγμένης θερμοκρασίας.

     

   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)

     

   • Χαμηλή κατανάλωση, αμεσότητα θέρμανσης
    Οι θερμοπομποί Atlantic δεν παρακρατούν θερμότητα, την αποδίδουν 100% στο χώρο. Η καταναλισκόμενη ενέργεια σε ρεύμα μετατρέπεται εξ ολοκλήρου σε θερμότητα.

     

   • Δεν ξηραίνουν τον αέρα
    Οι θερμοπομποί Atlantic διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μην πυρακτώνεται. Ως εκ τούτου δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

     

   • Οι θερμοπομποί Atlantic έχουν μικρές, πρακτικές διαστάσεις για τοποθέτηση στον τοίχο ή σε ρόδες δαπέδου.

     

   • Διάχυση θερμότητας από το μπροστινό μέρος του πάνελ
    Οι θερμοπομποί Atlantic διαχέουν τη ζέστη από τις περσίδες που βρίσκονται στην πρόσοψη του σώματος με κλίση προς τα κάτω. Εμποδίζεται η συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό του σώματος και η διάχυση της ζέστης στο δωμάτιο γίνεται αρμονικότερα.

     

   • Θερμική ασφάλεια προστασίας από υπερθέρμανση
    Οι θερμοπομποί Atlantic διαθέτουν θερμική ασφάλεια ασφαλείας. Αν λοιπόν ο θερμοπομπός σκεπαστεί (απαγορεύεται!) ή αναποδογυρίσει (όταν στηρίζεται σε ρόδες δαπέδου) σταματάει αυτομάτως τη λειτουργία του.

     

   • Ασφάλεια!
    Η εξωτερική επιφάνεια του σώματος δεν καίει και δεν προκαλείται έγκαυμα. Οι θερμοπομποί Atlantic έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς παιδικούς σταθμούς.

     

   • Διπλής μονώσεως Classe II, προστασία κατά υδρατμών (Splash proof)
    Οι θερμοπομποί Atlantic τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.
  • Προσπέκτους - θερμοπομποί Atlantic

  • Ηλεκτρονικός θερμοστάτης - επεξήγηση

   θερμοστάτης Atlantic

  • Κλείδωμα θερμοστάτη - επεξήγηση

   Κλείδωμα θερμοστάτη Atlantic

  • Διατομή Θερμοπομπού

   διατομή θερμοπομπού Atlantic

  • Atlantic F117 Design

   Atlantic F117 Design

    

   Atlantic F117 design

    

   οδηγίες χρήσης F117 Design

    

   Χαρακτηριστικά

   • Ψυχρή αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο.
   • Ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου ακριβείας (απόκλιση ±0,1C°)
   • Επιλογές λειτουργίας: Άνετη (comfort), Οικονομική (Eco), Παγετώνα
   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
   • Άμεση θέρμανση
   • Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας
   • Χρώμα : λευκό (RAL 9016).
   • Εγγύηση 5 χρόνια από τον επίσημο αντιπρόσωπο (Sani hellas)

    

   Atlantic F117 design επεξήγηση

    

    

   θερμοπομποί Atlantic F117 Design διαστάσεις

     

    

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   F117 Design 07 750 W 45 x 38,4 x 9,8
   F117 Design 10 1000W 45 x 45,8 x 9,8
   F117 Design 12 1250W 45 x 53,2 x 9,8
   F117 Design 15 1500W 45 x 60,6 x 9,8
   F117 Design 20 2000W 45 x 75,4 x 9,8
   F117 Design 25 2500W 45 x 90,2 x 9,8

    

  • Atlantic F118 Design Digital

   Atlantic F118 Design Digital

    

   Atlantic F118 Design Digital

    

   Ο Γαλλικός οίκος Atlantic πρωτοπορεί ακόμη μια φορά με τη νέα σειρά θερμοπομπών F118 Design Digital. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ευρωπαϊκού νοικοκυριού για μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

    

   Ο θερμοπομπός Atlantic F118 Design Digital σχεδιάστηκε στη βάση του ήδη πετυχημένου μοντέλου Atlantic F117 Design. Κομψή σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής, πρακτικές διαστάσεις, αμεσότητα στη θέρμανση, αθόρυβη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση. Αυτό που προστέθηκε στο θερμοπομπό F118 Design Digital είναι ο νέος σύγχρονος ηλεκτρονικός ψηφιακός θερμοστάτης χώρου Atlantic, με απόκλιση ± 0,1C°.

    

   οδηγίες χρήσης F118 Design

    

   Aκόμη μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση

    

   ψηφιακός θερμοστάτης F118 Design Digital

   Θερμοπομποί Atlantic F118 Design Digital, ψηφιακός θερμοστάτης.

    

   Χαρακτηριστικά ποιότητας

    

   • Ψυχρή αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο.
   • Ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου ακριβείας (απόκλιση ±0,1C°)
   • Επιλογές λειτουργίας: Άνετη (comfort), Οικονομική (Eco), Παγετώνα
   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
   • Άμεση θέρμανση
   • Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας
   • Χρώμα : λευκό (RAL 9016).
   • Εγγύηση 5 χρόνια από τον επίσημο αντιπρόσωπο (Sani hellas)

    

    

   θερμοπομποί Atlantic F118 Design Digital διαστάσεις

    

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   F118 Design Digital 05 500W 45 x 38,4 x 9,8
   F118 Design Digital 10 1000W 45 x 45,8 x 9,8
   F118 Design Digital 15 1500W 45 x 60,6 x 9,8
   F118 Design Digital 20 2000W 45 x 75,4 x 9,8

    

    

    
  • Atlantic Odysse

    

    

    

   Atlantic Odysse

    

   Atlantic Odyssee

    

   Οι θερμοπομποί ODYSSEE (όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική Οδύσσεια) είναι η νέα σειρά θερμοπομπών από το γαλλικό οίκο ATLANTIC. Εκτός από τη μοναδική τους σχεδίαση οι θερμοπομποί ODYSSEE επιτυγχάνουν μια πιο ομοιογενή ανάδυση της θέρμανσης (Homogenous Heat Design). Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εξωτερική επιφάνεια του θερμοπομπού αναπτύσσει ακόμα μικρότερες θερμοκρασίες. Όπως όλα τα προϊόντα του οίκου, διαθέτουν ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου απόκλιση (±0,1C° περίπου) και αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου ακριβείας (sensor). Η ακαριαία αντίδραση του θερμοπομπού στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας χώρου εγγυάται την οικονομική λειτουργία του θερμαντικού σώματος (χαμηλή κατανάλωση).

    

   οδηγίες χρήσης Atlantic Odysse

    

   Χαρακτηριστικά ποιότητας

    

   • Ψυχρή αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο.
   • Ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου ακριβείας (απόκλιση ±0,1C°)
   • Επιλογές λειτουργίας: Άνετη (comfort), Οικονομική (Eco), Παγετώνα
   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
   • Άμεση θέρμανση
   • Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας
   • Χρώμα : λευκό (RAL 9016).
   • Εγγύηση 5 χρόνια από τον επίσημο αντιπρόσωπο (Sani hellas)

    

   Θερμοπομπός Odyssee Διατομή

    

    

   θερμοπομποί Atlantic Odyssee διαστάσεις

    

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   Odyssee 20 2000W 45 x 103,5 x 9,8
    
  • Atlantic ALTIS HD

   Atlantic ALTIS HD

   Στιβαρή κατασκευή

    

   Atlantic ALTIS HD

    

   Ο Γαλλικός οίκος Atlantic καινοτομεί για το 2014 παρουσιάζοντας τον πιο στιβαρό θερμοπομπό στην ευρωπαϊκή αγορά.

    

   Ακολουθώντας το σίγουρο και πετυχημένο μονοπάτι της σειράς Odyssee, ο θερμοπομπός Atlantic ALTIS HD αποτελεί τη νέα γενιά στους θερμοπομπούς Atlantic. Ο ALTIS HD καταφέρνει να συνδιάσει τον ψηφιακό θερμοστάτη χώρου Atlantic με το κυρίος σώμα, που διαχέει ιδανικά τη ζέστη στο χώρο, δημιουργώντας ένα απίστευτα στιβαρό και ανθεκτικό θερμοπομπό. Το πρώτο πράγμα που αισθάνεται κάποιος που βλέπει για πρώτη φορά τον ALTIS HD είναι η κομψή σχεδίαση και η ποιότητα κατασκευής!

    

    

   Aκόμη μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση

    

   ψηφιακός θερμοστάτης F118 Design Digital

   Θερμοπομποί Atlantic F118 Design Digital, ψηφιακός θερμοστάτης.

    

    

   Χαρακτηριστικά ποιότητας

    

   • Στιβαρή κατασκευή.
   • Ψυχρή αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο.
   • Ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου ακριβείας (απόκλιση ±0,1C°)
   • Επιλογές λειτουργίας: Άνετη (comfort), Οικονομική (Eco), Παγετώνα
   • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
   • Άμεση θέρμανση
   • Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας
   • Χρώμα : λευκό (RAL 9016).
   • Εγγύηση 5 χρόνια από τον επίσημο αντιπρόσωπο (Sani hellas)

    

   Atlantic ALTIS HD διαστάσεις

    

   ΤυποςΙσχυς (W)υψος-πλατος-βαθος
   ALTIS HD 15 1500W 46 x 68,7 x 9,2
   ALTIS HD 20 2000W 46 x 83,5 x 9,2

    

    

 • Θερμαντικά Ακτινοβολίας Atlantic

  • Τρόπος λειτουργίας

   Εκπομπή θερμότητας και φυσική ροή του αέρα

    

   Τα θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας ATLANTIC λειτουργούν κατά 80% δια της ακτινοβολίας και 20% δια της φυσικής ροής.

    

   Η ειδική αντίσταση αλουμινίου του σώματος θερμαίνει ολόκληρη την επιφάνεια της πρόσοψης του θερμαντικού χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα η θέρμανση να ακτινοβολείται στο χώρο.

    

   Η ζέστη διαχέεται σε ευθεία γραμμή, και επιτρέπει την άμεση θέρμανση των επίπλων, των τοίχων, των ανθρώπων, κλπ. που βρίσκονται στο χώρο. 

    

   "Η αίσθηση που δίνουν τα θερμαντικά ακτινοβολίας Atlantic (δια της ακτινοβολίας θέρμανση) είναι παρόμοια με την αίσθηση της ζεστασιάς του ήλιου."

    

    

     

   Σε καμία περίπτωση να μη συγχέονται τα θερμαντικά ακτινοβολίας Atlantic με θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν υπέρυθρες ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικά κύματα !

    

  • Πλεονεκτήματα

   • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία
   • Ενσωματωμένος ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου (απόκλιση ± 0,1C°)
   • Υψηλή ακρίβεια και ταχύτατη αντίδραση στις εντολές του αισθητηρίου θερμοκρασίας χώρου (sensor)
   • Χαμηλή κατανάλωση, αμεσότητα θέρμανσης
   • Δεν ξηραίνουν τον αέρα. Υγιεινή θέρμανση
   • Αποδοτικότητα 100%, καθώς δεν παρακρατούν τη θέρμανση που παράγουν.
   • Διάχυση θερμότητας σε ευθείες γραμμές και επιτρέπει την άμεση θέρμανση των επίπλων, των τοίχων, των ανθρώ- πων, κλπ που βρίσκονται στο χώρο.
   • Λειτουργούν κατά 80% δια της ακτινοβολίας και 20% δια της φυσικής ροής του αέρα
   • Ασφάλεια! Διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μη πυρακτώνεται.
   • Διπλής μονώσεως Classe II, προστασία κατά υδρατμών (Splash proof)
  • Πόσο καιρό με καλύπτει η εγγύηση;

   Η Sani hellas, ως ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Atlantic Γαλλίας στην Ελλάδα, παρέχει 5 χρόνια εγγύηση αποκλειστικά για όλα τα μοντέλα θερμοπομπών που εισάγει και που έχουν αγοραστεί από το επίσημο δίκτυο διανομής πανελληνίως.


   Κατόπιν οδηγίας της Atlantic, για την προστασία των πελατών μας και για να συνεχίσουμε να παρέχουμε άμεσο service, οι θερμοπομποί Atlantic που διακινούνται μέσω παραεισαγωγών στη χώρα μας δεν θα έχουν την εγγύηση του επίσημου αντιπροσώπου.

  • Atlantic Solius

   Atlantic Solius

   Atlantic Solius

    

   Τα θερμαντικά σώματα ακτινοβολίας SOLIUS είναι η νέα σειρά της Atlantic Γαλλίας. Χαρακτηρίζεται από την εκπληκτική θερμαντική του ικανότητα και την αμεσότητα θέρμανσης. Η ζέστη διαχέεται σε ευθεία γραμμή, και επιτρέπει να άμεση θέρμανση των επίπλων, των τοίχων, των ανθρώπων, κλπ. που βρίσκονται στο χώρο.

    

   Η αίσθηση που δίνει η δια της ακτινοβολίας θέρμανση είναι παρόμοια με την αίσθηση της ζεστασιάς του ήλιου.

   Η σειρά Solius διακρίνεται για το μοντέρνο της σχεδιασμό.

    

    

  • Διαστάσεις Atlantic Solius

   Διαστάσεις Atlantic Solius

  • Προσπέκτους Atlantic Solius