Τηλεφωνικές παραγγελίες

210 3236627

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Search FAQ
 • Θερμοπομποί Συχνές Ερωτήσεις

  • Τι είναι οι Θερμοπομποί

   Τί είναι οι θερμοπομποί;

    

   Οι θερμοπομποί (κονβέκτορες ελληνιστί) είναι λεπτά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα πάνελ άμεσου αποδόσεως, που λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection). Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Οι θερμοπομποί δεν έχουν βεντιλατέρ και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τα κοινά αερόθερμα. Οι θερμοπομποί δεν φυσάνε ζεστό αέρα (δεν έχουν βεντιλατέρ) σε αντίθεση με τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά! Αντιθέτως αναδύουν μια γλυκιά ζέστη που διαχέεται στο χώρο αρμονικά διά της φυσικής ροής του αέρα.

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic διαθέτουν θερμική αντίσταση (ψυχρή αντίσταση) και είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Διαχέει πιο αποτελεσματικά τη ζέστη στο χώρο, δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic είναι πλέον γνωστοί στο ελληνικό κοινό ως ένα αξιόπιστο, οικονομικό, αποδοτικό και υγιεινό σύστημα θέρμανσης, καταξιωμένο εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες.

    

   Φυσικός ελκυσμός (convection)

    

   Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί Nobo & Atlantic λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα (convection εξ’ου και convector). Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλώτερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού (φυσικός ελκυσμός), θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα. Η θερμική αντίσταση του θερμοπομπού είναι θωρακισμένη από αλουμίνιο! Δεν πυρακτώνεται και κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

    

   Θερμοπομποι Nobo και Atlantic

    

   Η Nobo Νορβηγίας είναι ο μεγαλύτερος σκανδιναβικός οίκος με εξειδίκευση στους θερμοπομπούς από το 1947. Η Atlantic Γαλλίας είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οίκος σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική θέρμανση. Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic εξασφαλίζουν την άμεση και ποιοτική θέρμανση των χώρων, καθώς διατηρούν την ατμόσφαιρα υγιεινή χωρίς να την ξηραίνουν (σημαντικό για τα παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα).

    

  • Τί ΔΕΝ είναι οι θερμοπομποί;

   Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην αγορά σήμερα, και σαφώς μεγάλη παραπληροφόρηση, θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα εξής βασικά:

    

   Τα θερμαντικά πάνελ είναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είναι λεπτό στο πάχος και τοποθετείται στον τοίχο. Οι θερμοπομποί είναι λοιπόν θερμαντικά πάνελ, που έχουν και τη δυνατότητα τοποθέτησης στο δάπεδο με ειδικά ποδαρικά στήριξης.

    

   Δεν νοείται θερμοπομπός που να κάνει βεβιασμένη διάχυση της ζέστης (ή να έχει οποιαδήποτε τέτοια επιλογή λειτουργίας με ανεμιστήρα)! Είναι απλό: ο θερμοπομπός λειτουργεί δια της φυσικής ροής του αέρα, γι’αυτό το λόγο και αποτελεί υγιεινή θέρμανση (δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Θερμοπομπός και βεντιλατέρ είναι δύο αντίθετοι τρόποι λειτουργίας!

    

   Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέονται οι θερμοπομποί με τα σώματα ακτινοβολίας! Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές τεχνοτροπίες, οι οποίες εξηγούνται πιο κάτω.

    

   Επίσης οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν έχουν καμία σχέση με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα μαγνητικά κύματα που αυτά εκπέμπουν!

    

   Τέλος, ακούμε ή διαβάζουμε συχνά “πόσο καταναλώνει ο θερμοπομπός”. Είναι αδύνατον να γίνονται τέτοιες γενικεύσεις και απλουστεύσεις. Σε ποια μάρκα θερμοπομπού αναφερόμαστε; Η ποιότητα κατασκευής δε μετράει; Εάν έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη; Η ποιότητα της θερμαντικής αντίστασης; Υπολογίζεται σωστά η απαιτούμενη ισχύς του θερμοπομπού βάσει εμβαδού και ύψους ταβανιού; Οι μονώσεις του σπιτιού και η τοποθεσία λαμβάνονται υπόψιν;

    
    
   • Το θερμαντικό σώμα διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας που εξασφαλίζουν την ασφαλή του λειτουργία;
   • Διαθέτει θερμική ασφάλεια που προστατεύει από υπερθέρμανση;
   • Διαθέτει αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου;
   • Ο θερμοστάτης είναι χώρου ή απλά της θερμοκρασίας του θερμαντικού σώματος;
   • Ο θερμοστάτης του θερμαντικού σώματος είναι ηλεκτρονικός ή μηχανικός; Ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα με μηχανικό θερμοστάτη θα καταναλώσει τουλάχιστον 30% περισσότερο από άλλο με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Για να καταλάβετε εάν ένας θερμοστάτης είναι μηχανικός (παλαιάς τεχνολογίας δηλαδή, που λειτουργεί με διμεταλλικά ελάσματα) αυξομειώστε τη θερμοκρασία από το θερμοστάτη και όταν ο θερμοπομπός ανάβει ή σβήνει θα ακούσετε ένα κλικ.
   • Είναι πραγματικά αθόρυβος στη λειτουργία;
   • Τί εγγύηση έχει; Διαθέτει ανταλλακτικά και service;
    
  • Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται στο μπάνιο;

   Όλα τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (θερμοπομποί, θερμαντικά ακτινοβολίας και πετσετοκρεμάστρες) NOBØ & ATLANTIC είναι μονοφασικά, 230V. Είναι διπλής μονώσεως (Classe II), βαθμού προστασίας IP24 και τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.

  • Πόσο καταναλώνουν οι θερμοπομποί NOBØ και Atlantic ;

   I(W)  Ισχύς θερμοπομπού που απαιτείται για να θερμάνει ένα χώρο, στη βάση του εμβαδού, ύψους ταβανιού, μονώσεων, γεωγραφικής τοποθεσίας.
   Τ(€) Τιμή κιλοβατώρας.
   Π.Λ  Περιοδική λειτουργία θερμαντικού σώματος. Από τη στιγμή (χρονικό σημείο) που ο θερμοπομπός αγγίξει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου που έχουμε επιλέξει από τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου.
   Ω     Ώρες λειτουργίας θερμαντικού σώματος.
   Σ.Ε.  Σημείο εκκίνησης θέρμανσης δωματίου (θερμοκρασία δωματίου πριν το ζεστάνουμε).

    

   Θερμοπομποί κατανάλωση: Για να υπολογίσουμε το κόστος κατανάλωσης των θερμοπομπών Nobo και Atlantic θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος στο Σημείο Εκκίνησης (κόστος κατανάλωσης έως ότου ο θερμοπομπός “πιάσει” την επιθυμητή θερμοκρασία) και το Λειτουργικό κόστος (κόστος συντήρησης της επιθυμητής θερμοκρασίας).

    

   Σημείο εκκίνησης θέρμανσης = Ι x Τ x Σ.Ε

   Λειτουργικό κόστος = Ι x Τ x Ω

    

   Θέρμανση δωματίου 12 τ.μ. για 4 ώρες  (Παράδειγμα κατανάλωσης)

   • Απαιτείται ένας θερμοπομπός 1500W
    Υψος ταβανιού 2,80 – 3 μέτρα
    Καλές μονώσεις (κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια, μόνωση τοιχοποιίας)
   • Σημείο εκκίνησης 
    Απαιτούνται 30 λεπτά για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία
    (20Cº θεωρείται υγιεινή θερμοκρασία χώρου)
   • Λειτουργικό κόστος
    3,5 ώρες με κατανάλωση 60% της ονομαστική ισχύος, ήτοι 0,9kW
    Σ’ αυτό το διάστημα ο θερμοπομπός θα ανάβει και θα σβήνει αυτόματα και αθόρυβα, διατηρώντας με ακρίβεια την επιθυμητή θερμοκρασία
   • Τιμή κιλοβατώρας (Kw/h)0,10€
    (δεν υπολογίζονται τα μειωμένα ή νυχτερινά τιμολόγια της ΔΕΗ)

    

   (1,5 x 0,11 x 0,5) + (1,5 x 0,11 x 0,6 x 3,5) = 0,43€ για 4 ώρες

    

    

  • Πώς θα επιτύχω μικρή κατανάλωση ρεύματος;

   • Μη τοποθετείτε τους θερμοπομπούς σε σημεία όπου μπορεί να δημιουργούνται ρεύματα αέρα

    

   • Μην αφήνετε τους θερμοπομπούς σε λειτουργία τις ώρες που λείπετε από το σπίτι (εάν ο χρόνος απουσίας είναι μικρός, τότε απλά χαμηλώστε την επιιθυμητή θερμοκρασία χώρου). Έτσι κι αλλιώς οι θερμοπομποί NOBØ και ATLANTIC έχουν άμεση απόδοση και θα ζεστάνουν το χώρο σας άμεσα.

    

   • Χρησιμοποιείστε εβδομαδιαίο προγραμματιστή πρίζας, προκειμένου να ελέγξετε με ακρίβεια τις ώρες λειτουργίας των θερμοπομπών.

    

   • Η ισχύς του θερμοπομπού θα πρέπει να είναι η σωστή. Για παράδειγμα, για δωμάτιο έως 13 τ.μ. τοποθετείστε θερμοπομπό 1500W. Εάν επιλέξετε μικρότερη ισχύ, ο θερμοπομπός θα λειτουργεί πολύ περισσότερο, και σε περιπτώσεις που η ισχύς είναι άκρως δυσανάλογη του χώρου και των μονώσεων αυτού, δε θα σβήνει ποτέ!

    

   • Η χρήση αφυγραντήρων μειώνει την κατανάλωση σε θέρμανση 15-20%. Θα παρατηρείτε πόσο δυσκολότερο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα όταν ένα σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα) και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην αμεσότητα της θέρμανσης του σπιτιού, αλλά και του κόστους κατανάλωσης εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες desiccant Meaco φυσάνε θερμό αέρα, περίπου 10C° πιο ζεστό από τη θερμοκρασία χώρου.

    

   Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο “Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα

  • Τι πρέπει αναρωτηθείτε συγκρίνοντας με άλλα θερμαντικά σώματα αμφιβόλου ποιότητας, τεχνολογικά ξεπερασμένα.

   Ακόμα ασχολείστε με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και απόδοσης, τεχνολογικά ξεπερασμένα;

    

   • Το θερμαντικό σώμα διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας που εξασφαλίζουν την ασφαλή του λειτουργία;
   • Διαθέτει θερμική ασφάλεια που προστατεύει από υπερθέρμανση;
   • Διαθέτει αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου;
   • Ο θερμοστάτης είναι χώρου ή απλά της θερμοκρασίας του θερμαντικού σώματος;
   • Ο θερμοστάτης του θερμαντικού σώματος είναι ηλεκτρονικός ή μηχανικός; Ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα με μηχανικό θερμοστάτη θα καταναλώσει τουλάχιστον 30% περισσότερο από άλλο με ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Για να καταλάβετε εάν ένας θερμοστάτης είναι μηχανικός (παλαιάς τεχνολογίας δηλαδή, που λειτουργεί με διμεταλλικά ελάσματα) αυξομειώστε τη θερμοκρασία από το θερμοστάτη και όταν ο θερμοπομπός ανάβει ή σβήνει θα ακούσετε ένα κλικ.
   • Είναι πραγματικά αθόρυβος στη λειτουργία;
   • Τί εγγύηση έχει; Διαθέτει ανταλλακτικά και service;
  • Γιατί οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα ;

   Τα προϊόντα των οίκων NOBØ και ATLANTIC διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μη πυρακτώνεται. Κατ’ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Θα πρέπει να τονιστεί επίσης ότι τα θερμαντικά σώματα δεν έχουν βεντιλατέρ! Δε φυσάνε ζεστό αέρα. Παράγουν ζέστη που διαχέεται αρμονικά στο χώρο.

    

   Μελέτες δείχνουν ότι μία από τις πιο σημαντικές πηγές ρύπανσης εσωτερικών χώρων θεωρούνται οι “συσκευές θέρμανσης, όπως σόμπες, θερμάστρες, λέβητες φυσικού αερίου, φούρνους, μαγκάλια και τζάκια, μέσα στις οποίες καίγονται, ανάλογα με τον τύπο τους, ξύλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κηροζίνη κ.ά., και διάφορες φωτιστικές συσκευές (λάμπες πετρελαίου ή λαδιού). Τα καυσαέρια όλων των παραπάνω, όταν δεν απάγονται (απομακρύνονται), έχουν ως αποτέλεσμα την εκπομπή σημαντικών ποσοτήτων μονοξειδίου του άνθρακα (CO), διοξειδίου του άνθρακα (CO2), διοξείδιο του θείου (SO2), οξείδια του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων”.

  • Γιατί οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν έχουν βαθμίδες (σκάλες) ισχύος ;

   Προκειμένου ένα θερμαντικό σώμα να ζεστάνει ικανοποιητικά και άμεσα ένα χώρο θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις (βλέπε Τεχνικές Πληροφορίες). Ο υπολογισμός – επιλογή της σωστής ισχύος ενός θερμαντικού σώματος δεν είναι μια αυθαίρετη απόφαση. Προσδιορίζεται από το εμβαδόν του χώρου, το ύψος του ταβανιού, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει (π.χ. εσωτερική σκάλα, κλπ) τη μόνωση, τη γεωγραφική τοποθεσία, κλπ. Εάν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες τότε θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε άμεση, σωστή και οικονομική θέρμανση. Εάν για παράδειγμα ένας χώρος απαιτεί ισχύ 2000W και τοποθετήσουμε ένα θερμαντικό σώμα 1000W τότε αυτό ούτε θα θερμάνει ικανοποιητικά και κυρίως δε θα σβήσει ποτέ, καταναλώνοντας ασταμάτητα ρεύμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα! Εν κατακλείδι, τα θερμαντικά σώματα NOBØ και ATLANTIC δεν διαθέτουν βαθμίδες ισχύος γιατί αυτό θα ήταν τελείως άχρηστο! Διαθέτουν αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου και ηλεκτρονικό θερμοστάτη χώρου, με τον οποίο καθορίζουμε επακριβώς τη θερμοκρασία δωματίου που επιθυμούμε.

  • Γιατί έκαστο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα ;

    Κάθε θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα (εκτός των 750W & 1000W που είναι χαμηλής ισχύος). Στην αντίθετη περίπτωση που τοποθετηθούν δύο σώματα σε κοινή γραμμή, τότε η ασφάλεια θα πέσει. Με άλλα λόγια, τα Amper (A) εκάστης ασφάλειας στον πίνακα καθορίζουν τη μέγιστη ισχύ (W) που αυτή μπορεί να αντέξει. Εάν υπερβεί αυτό το μέγιστο όριο τότε η ασφάλεια πέφτει!

    

   Εάν για παράδειγμα έχουμε στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα μια ασφάλεια 10Α, τότε αυτή η ασφάλεια μπορεί να αντέξει έως 2200W. Ας υποθέσουμε τώρα ότι από αυτή την ασφάλεια φεύγει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σε δύο πρίζες. Πρόκειται λοιπόν για μη ανεξάρτητες πρίζες με κοινή γραμμή. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμαντικό σώμα στη μία πρίζα και στην άλλη κάποια συσκευή που δεν τραβάει πολύ ρεύμα, π.χ. τηλεόραση, ράδιο, υπολογιστή, πορτατίφ, κλπ.

  • Η εγκατάσταση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων προϋποθέτει τριφασική παροχή ;

   Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο (εμβαδόν) είναι το σπίτι που θέλουμε να θερμάνουμε. Εξαρτάται με άλλα λόγια από τον αριθμό των θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Εάν το σπίτι είναι μικρό τότε το μονοφασικό (1Φ) ρεύμα αρκεί. Για ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου το μονοφασικό ρολόι της ΔΕΗ με 35Α (μέγιστη ισχύς 7.700W) δεν επαρκεί τότε υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις:

    

   • Επαύξηση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης (της ασφάλειας Αmper (Α) του μονοφασικού ρολογιού της ΔΕΗ).
   • Μετατροπή σε τριφασική παροχή.
   • Εάν καμία από τις άνωθι λύσεις δεν είναι δυνατές, τότε προτείνεται η εκ περιτροπή χρήση των θερμαντικών σωμάτων, δεδομένης της άμεσης απόδοσης των σωμάτων. Π.χ. την ημέρα λειτουργούμε τα σώματα στο καθιστικό και κουζίνα, ενώ το βράδυ τα σβήνουμε και ανάβουμε αυτά των υπνοδωματίων.

    

   Στην περίπτωση που το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, η τριφασική παροχή είναι υποχρεωτική. Επίσης θα πρέπει να υπολογισθεί το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί τί ασφάλειες (Α) θα πρέπει να έχει το τριφασικό (3Φ). Η μελέτη της κάτοψης της οικίας σας που αναλαμβάνει η εταιρεία μας θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με τις ηλεκτρολογικές ανάγκες που απαιτούνται.

  • Θερμοπομποί: ενίσχυση της θέρμανσης δωματίων

   Πολλές φορές υπάρχουν δωμάτια του σπιτιού που δεν θερμαίνονται ικανοποιητικά. Είτε εξαιτίας της κακής θερμαντικής μελέτης, είτε διότι έχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης (βορινά δωμάτια, χώροι που παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας).

    

   Πολλές φορές επίσης επιθυμούμε κάποια δωμάτια να έχουν υψηλότερη του κανονικού θερμοκρασία ή απλά να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα (π.χ. δωμάτια ηλικιωμένων, νεογέννητων, παιδιών). Σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα λύνεται τοποθετώντας έναν ή περισσότερους θερμοπομπούς (εξαρτάται από το εμβαδόν του χώρου). Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα των θερμοπομπών: οικονομική λειτουργία, άμεση και κυρίως υγιεινή θέρμανση. Για ένα υπνοδωμάτιο 12 τετραγωνικών μέτρων απαιτείται ένας θερμοπομπός 1500W.

    

    

   Είναι σύνηθες το φαινόμενο, πολλοί ένοικοι πολυκατοικιών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης (όταν δεν διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση). Είτε η θέρμανση της πολυκατοικίας θα ανάψει για λίγες ώρες, ώρες που στην ουσία είμαστε απόντες λόγω δουλειάς, είτε δεν ανάβει καθόλου για διαφόρους λόγους. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμοπομπό στα υπνοδωμάτια και να έχουμε έτσι αυτόνομη και άμεση θέρμανση. Θα μπορούσαμε επίσης με έναν εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη πρίζας να προγραμματίσουμε επακριβώς τις ώρες που επιθυμούμε να έχουμε θέρμανση (π.χ. 7-8 το πρωί και 9-12 το βράδυ).

  • Θερμοπομποί και κοινά ηλεκτρικά σώματα

   Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί να αγοράσω θερμοπομπούς ATLANTIC ή NOBØ και όχι κάποιο κοινό ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα; Έτσι κι αλλιώς και τα δύο θερμαίνουν.

    

   Με μια γρήγορη ματιά θα δει κανείς την αγορά να κατακλύζεται από ηλεκτρικά θερμαντικά που βαφτίζονται “θερμοπομποί” (δείτε τι είναι οι θερμοπομποι και τον τρόπο λειτουργίας τους), με σώματα λαδιού, σόμπες κηροζίνης, αερόθερμα, κλπ. Αναφορικά με τη οικονομία κατανάλωσης και το υγιεινό κομμάτι της ηλεκτρικής θέρμανσης έχουμε ήδη αναφερθεί. Ένα ερώτημα που θα έπρεπε ο καθένας να θέτει πρώτα απ’ όλα είναι το θέμα της ασφάλειας. Μιλάμε για ηλεκτρική θέρμανση! Βεβαιωθείτε για τα πιστοποιητικά και τον τόπο κατασκευής που αναγράφεται πάνω! στη συσκευή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι θερμοπομποί ATLANTIC και NOBØ διαθέτουν θερμική ασφάλεια προστασίας, που σε περίπτωση υπερθέρμανσης του σώματος αυτόματα διακόπτη τη λειτουργία του. Επίσης, όταν οι θερμοπομποί μας είναι σε λειτουργία η επιφάνεια δεν καίει, έτσι αποφεύγονται εγκαύματα ακόμα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών.

    

   Τέλος, ενδιαφερθείτε να μάθετε για το χρόνο εγγύησης και ακόμα πιο σημαντικό, για το διαθέσιμο service μετά τη λήξη της εγγύησης.

  • Εύκολη τοποθέτηση επιτοίχια ή επιδαπέδια

   Οι θερμοπομποί, καθώς και τα σώματα που λειτουργούν δια ακτινοβολίας διαθέτουν σχάρα ανάρτησης τοίχου με διαβάθμιση σε εκατοστά για τον εύκολο προσδιορισμό του σωστού ύψους τοποθέτησης από το πάτωμα. Τοποθετούνται 10-12 εκατοστά από το δάπεδο, καθώς τα θερμά στρώματα αέρα είναι ελαφρύτερα των ψυχρών, άρα πηγαίνουν προς την οροφή. Για την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων χρησιμοποιήστε 6άρες βίδες και ούπατ (δεν περιέχονται στη συσκευασία).

    

   Οι θερμοπομποί Nobo και Atlantic διαθέτουν εναλλακτικά ποδαρικά στήριξης για την επιδαπέδια τοποθέτησή τους, σε περίπτωση που δεν έχετε αρκετό χώρο στον τοίχο.

    

   Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται ιδανικά στα σημεία που υπάρχουν απώλειες θερμότητος, όπως κάτω από παράθυρα, δίπλα από μπακλονόπορτες, βορινοί τοίχοι, κπλ. Σε περίπτωση που ένας χώρος (π.χ. σαλόνι, καθιστικό) απαιτεί περισσότερα από ένα θερμαντικά σώματα, τότε αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται αντικριστά και περιμετρικά του χώρου! Τα θερμαντικά σώματα θα πρέπει να “αγκαλιάζουν” το χώρο.