Αφυγραντήρας τι να προσέξω

Αφυγραντήρας τι να προσέξω

 

Τα προβλήματα υγρασίας μπορούν να είναι αρκετά δυσάρεστα και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, αλλά και σοβαρά θέματα υγείας. Το θετικό βέβαια είναι ότι υπάρχει λύση, καθώς ένας αφυγραντήρας είναι η συσκευή που μπορεί να σάς απαλλάξει από την υπερβολική υγρασία και εξασφαλίζοντας υγιή ατμόσφαιρα και καλή ποιότητα ζωής.

Αφυγραντήρες Kullhaus

Αν και με το πλήθος των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά, η επιλογή ενός αφυγραντήρα φαντάζει ως μια σχετικά εύκολη υπόθεση, ωστόσο πριν να προβείτε στην αγορά του, θα πρέπει πρώτα να δώσετε ξεχωριστή προσοχή σε μία σειρά από τεχνικές προδιαγραφές. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Ποιός είναι ο καλύτερος αφυγραντήρας;

Ο καλύτερος αφυγραντήρας είναι αυτός που θα καλύψει τις ανάγκες του χώρου σας και έχει την ποιότητα κατασκευής ώστε αφενός να μην είναι δυσάρεστος στη χρήση, όπως υπερβολικός θόρυβος και τριξίματα πλαστικών, και αφετέρου η διάρκεια ζωής του είναι μεγάλη. Να τονίσουμε ότι ο αφυγραντήρας δεν είναι μόδα. O αφυγραντήρας είναι οικιακή συσκευή καθημερινής χρήσης και θα πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητας, όταν μαγειρεύουμε, όταν στεγνώνουμε ρούχα, όταν κάνουμε μπάνιο, για χαμηλότερο κόστος θέρμανσης, για την προστασία του σπιτιού και των επίπλων, κλπ.

1. Ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα

Η ποιότητα κατασκευής είναι ό,τι πιο σημαντικό όχι μόνο στην αγορά αφυγραντήρα, αλλά και οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής για το σπίτι. Πως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την ποιότητα ενός αφυγραντήρα; Θα πρέπει να δείτε από κοντά τον αφυγραντήρα, να τον ακουμπήσετε, να νιώσετε την ποιότητα των πλαστικών του αφυγραντήρα, τη στιβαρότητα, άρα και την ποιότητα κατασκευής του αφυγραντήρα. Υπάρχουν φθηνές λύσεις αφυγραντήρων, με σχετικά ικανοποιητική απόδοση και σίγουρα περιορισμένο χρόνο ζωής. Υπάρχουν και άλλοι που εγγυώνται την ποιότητα. Πρέπει να δείτε από κοντά έναν αφυγραντήρα Kullhaus για να διαπιστώσετε την ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα.

2. Πόσα τετραγωνικά καλύπτει ο αφυγραντήρας;

Επιλέξτε τον σωστό αφυγραντήρα με βάση τα τετραγωνικά του χώρου που θα πρέπει να καλύψει. Δύο παράγοντες καθορίζουν το πόσα τετραγωνικά καλύπτει ένας αφυγραντήρας. Πόσα λίτρα νερού μπορεί να συλλέξει ο συμπιεστής την ημέρα [12L, 13L, 20L, 25L] ή η ικανότητα αφύγρανσης που διαθέτει ο τροχός γεμάτος με το αφυγραντικό υλικό Zeolite και η ροή αέρα του αφυγραντήρα, δηλαδή τη δύναμη του ανεμιστήρα στο πόσο όγκο αέρα μπορεί να μετακινήσει, άρα και να αφυγράνει η συσκευή.

Kullhaus alpha Q13L & Kullhaus alpha Q13L Pro καλύπτουν έως 80 τ.μ. περίπου
Kullhaus alpha Q20L & Kullhaus alpha Q20L Pro καλύπτουν έως 130 τ.μ. περίπου
Kullhaus Qualis 12L ion ion καλύπτει έως 80 τ.μ. περίπου
Kullhaus Qualis 20L ion καλύπτει έως 130 τ.μ. περίπου
Kullhaus Qualis 25L ion καλύπτει έως 150 τ.μ. περίπου
Kullhaus DDQ10L καλύπτει έως 100 τ.μ. περίπου

3. Ο πιο αθόρυβος αφυγραντήρας;

Ο θόρυβος του αφυγραντήρα δεν είναι μόνο η τιμή dB που αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η εμπειρία μας μάς λέει ότι ο θόρυβος του αφυγραντήρα κατά τη λειτουργία του είναι εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής αφυγραντήρα. Ερχόμαστε και πάλι στη συζήτηση για την ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα. Όσο πιο ποιοτικός είναι ο συμπιεστής (compressor) τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία του αφυγραντήρα. Όσο πιο ποιοτικός ο ανεμιστήρας που κινεί τον αέρα στο χώρο, τόσο πιο αποτελεσματική, αλλά και αθόρυβη η λειτουργία του αφυγραντήρα. Η πλήρως αθόρυβη λειτουργία του αφυγραντήρα είναι απλά ανέφικτη. Φανταστείτε όμως έναν αφυγραντήρα που τα πλαστικά του τρίζουν. Ή έναν αφυγραντήρα που κατά τη λειτουργία του «συγχρονίζει». Φανταστείτε τέλος έναν αφυγραντήρα που με τον καιρό αρχίζει να κάνει περίεργους θορύβους εξαιτίας της ελλιπούς ποιότητας. Η εμπειρία είναι τόσο ενοχλητική και κουραστική, που στο τέλος θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Η Kullhaus έχει ενσωματώσει τεχνολογίες μείωσης του θορύβου, όπως μόνωση συμπιεστή, υλικά απορρόφησης κραδασμών και αθόρυβα πτερύγια ανεμιστήρα.

4. Κατανάλωση ρεύματος αφυγραντήρα

Οικονομικοί αφυγραντήρες ΔΕΝ είναι αυτοί που κοστίζουν λιγότερα χρήματα στην κτήση. Οικονομικός αφυγραντήρας είναι αυτός που μακροπρόθεσμα θα καταναλώσει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Σκεφθείτε ότι ο μέσος όρος χρήσης του αφυγραντήρα στο σπίτι είναι 4-6 ώρες ημερησίως.

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής αφυγραντήρα είναι η κατανάλωση ρεύματος.
Ως εκ τούτου θα θέλαμε να επιστήσουμε ιδιαιτέρως την προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνονται στην αγορά. Παγκοσμίως, η κατανάλωση των αφυγραντήρων με συμπιεστή μετριέται στη θερμοκρασία των 27°C, με σχετική υγρασία 60%. Η κατανάλωση του αφυγραντήρα σε αυτές τις συνθήκες ονομάζεται Rated Power. Όταν λοιπόν ελέγχετε την κατανάλωση ενός αφυγραντήρα με συμπιεστή βεβαιωθείτε ότι αναγράφεται η κατανάλωση ως Rated Power. Σε αντίθετη περίπτωση η κατανάλωση δεν είναι συγκρίσιμη, άρα παραπλανητική.

Σας προσκαλούμε εκ νέου να δείτε από μόνοι σας, δια ζώσης, το ταμπελάκι με την κατανάλωση ρεύματος του αφυγραντήρα. Εκεί δε χωρούν παρερμηνείες… Εγγυόμαστε ότι οι αφυγραντήρες Kullhaus είναι σίγουρα από τους οικονομικούς αφυγραντήρες στην κατανάλωση ρεύματος στην Ευρώπη, αν όχι οι οικονομικότεροι.

 

Kullhaus alpha Q13L & Kullhaus alpha Q13L Pro κατανάλωση Rated Power μόνο 145W
Kullhaus alpha Q20L & Kullhaus alpha Q20L Pro κατανάλωση Rated Power μόνο 245W
Kullhaus Qualis 12L ion κατανάλωση Rated Power μόνο 170W
Kullhaus Qualis 20L ion κατανάλωση Rated Power μόνο 250W
Kullhaus Qualis 25L ion κατανάλωση Rated Power μόνο 290W

 

KULLSAVE Energy Saving System

Όλοι οι αφυγραντήρες Kullhaus είναι σχεδιασμένοι να δουλεύουν με τη λειτουργία KULLSAVE που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση ρεύματος. Αφού ρυθμίσετε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε ο αφυγραντήρας θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Στη συνέχεια ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 3 λεπτά περίπου στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά. Στην κατάσταση ύπνου [θέση Standby] η κατανάλωση είναι μόνο 0.5W!

Μετά τα 17 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα λειτουργίας και για 3 λεπτά περίπου, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί +3% πάνω από το επίπεδο που έχουνε ορίσει, ο αφυγραντήρας θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα μπει και πάλι σε κατάσταση ύπνου για επιπλέον 17 λεπτά, και ο κύκλος εξοικονόμησης ενέργειας θα συνεχιστεί.

5. Λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης

Οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν ψηφιακές ρυθμίσεις και υγροστάτη πιστότητας που εγγυώνται ότι ο αφυγραντήρας θα διατηρεί με ακρίβεια την σχετική υγρασία που ο χρήστης επιλέγει. Σταθερή υγρασία χώρου, αυτόματη λειτουργία, ευκολία χρήσης, λειτουργία μόνο όταν χρειάζεται, χαμηλότερη κατανάλωση.

6. Λειτουργία στέγνωμα ρούχων

Η δυνατότητα για στέγνωμα ρούχων θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμη! Οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν λειτουργίας στεγνώματος ρούχων. Απλά πατάτε το αντίστοιχο πλήκτρο στον πίνακα ελέγχου και ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί σε Συνεχή Λειτουργία [Continuous Operation], στην υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, για 6 ώρες. Στη συνέχεια ο αφυγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

7. Αφυγραντήρας Ιονιστής

Oι αφυγραντήρες Kullhaus Qualis και ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L διαθέτουν ενσωματωμένο ισχυρό ιονιστή. Η χρήση του ιονιστή εξασφαλίζει ακόμη πιο υψηλή ποιότητα καθαρού αέρα, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από δυσάρεστες οσμές και σκόνη.

8. Αφυγραντήρας και φίλτρο HEPA

Οι αφυγραντήρες Kullhaus Qualis διαθέτουν ενσωματωμένο ιονιστή, αντιβακτηριδιακό φίλτρο αέρα και φίλτρο ενεργού άνθρακα, που βρίσκεται στην πλάτη του αφυγραντήρα. Βρίσκεται δηλαδή στο σημείο που ο αφυγραντήρας ρουφάει τον αέρα δωματίου ώστε να τον αφυγράνει. Κατ’ αυτό τον τρόπο, o αέρας περνάει υποχρεωτικά από το αντιβακτηριακό φίλτρο.

Οι αφυγραντήρες Kullhaus alpha Q20L & Kullhaus alpha Q20L Pro είναι από τους λίγους αφυγραντήρες που μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως καθαριστής αέρα. Χωρίς δηλαδή να κάνει ταυτόχρονα αφύγρανση. Στη “Λειτουργία Καθαρισμού Αέρα” η συσκευή λειτουργεί στην υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και o ιονιστής μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία. Ο αφυγραντήρας Kullhaus alpha Q20L είναι εξοπλισμένος με αντιβακτηριδιακό φίλτρο, ιατρικό φίλτρο HEPA Η13 (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) και ενσωματωμένο Ιονιστή. Ο αφυγραντήρας Kullhaus alpha Q20L Pro διαθέτει αντιβακτηριδιακό φίλτρο,  ιατρικό φίλτρο HEPA Η13 & ενεργού άνθρακα (περιλαμβάνεται στη συσκευασία), λάμπα UV και ενσωματωμένο Ιονιστή.

9. Μόνιμη σύνδεση αφυγραντήρα στην αποχέτευση

Σχεδόν όλοι οι αφυγραντήρες στην αγορά προσφέρουν τη δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης του αφυγραντήρα στην αποχέτευση. Είναι όμως σύνηθες αυτή η λειτουργία να καταλήγει στο φιάσκο · το νερό να μη ρέει από το σωληνάκι προς την αποχέτευση, αλλά να καταλήγει στο δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Αποτέλεσμα, το δοχείου νερού να γεμίζει και ο αφυγραντήρας να σταματά τη λειτουργία του. Η Kullhaus έχει κάνει ακόμα πιο σίγουρη τη λειτουργία και εύκολη τη ζωή του χρήστη συμπεριλαμβάνοντας στη συσκευασία το σωστό σωληνάκι αποστράγγισης που με σιγουριά θα κάνει τη δουλειά.

10. Επανεκκίνηση αφυγραντήρα από διακοπή ρεύματος

Πρόκειται για πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό που όλοι οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν. Θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν, με τις ρυθμίσεις που υπήρχαν, με το που το ρευματοδότηση αποκατασταθεί.

11. Compact Διαστάσεις

Oι αφυγραντήρες Kullhaus δεν είναι ογκώδεις. Έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τον καλύτερο τρόπο στην αισθητική του χώρου. Μεταφέρονται με ευκολία σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, και αποθηκεύεται εξίσου εύκολα όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αναζητάτε έναν αφυγραντήρα με ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις, σχεδιάσαμε τον αφυγραντήρα Kullhaus alpha Q13L compact. Καλύπτει περίπου 80m² και οι διαστάσεις του είναι 360x234x569 mm (ΠxΒxΥ).