Αφυγραντήρας με ζεόλιθο τι είναι;

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο τι είναι;

 

Αφυγραντήρας με ζεολιθο | Τρόπος λειτουργίας

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L χρησιμοποιεί το ειδικό απορροφητικό υλικό που ονομάζεται ζεόλιθος για να αφαιρέσει την υγρασία από τον αέρα. Ο αέρας φιλτράρεται από το προ-φίλτρο και το φίλτρο ενεργού άνθρακα και οδηγείται στον περιστρεφόμενο τροχό γεμάτο με το αφυγραντικό υλικό Zeolite που απορροφά την υπερβολική υγρασία. Η θερμική αντίσταση 420/720W και ο ανεμιστήρας στο εσωτερικό του αφυγραντήρα διοχετεύουν θερμό αέρα πάνω στο Zeolite, αφαιρώντας την υγρασία που έχει συσσωρεύσει και οι σταγόνες καταλήγουν στον συλλέκτη νερού του αφυγραντήρα. Ο ξηρός αέρας που είναι 10-12°C θερμότερος από τον αέρα δωματίου, απελευθερώνεται στο χώρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο αφυγραντήρας τεχνολογίας desiccant είναι σηµαντικό να κρυώσει στο εσωτερικό του µετά την αφύγρανση. Να απελευθερωθεί η θερµότητα που έχει παραχθεί κατά τη λειτουργία. Γι’ αυτό και ο ανεµιστήρας συνεχίζει τη λειτουργία του για 2 λεπτά. Ποτέ μη βγάζετε από την πρίζα τον αφυγραντήρα προτού ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας του αφυγραντήρα.

Πότε χρειάζομαι αφυγραντήρα με ζεόλιθο;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους όπου είτε δεν υπάρχει θέρμανση είτε η θέρμανση είναι περιστασιακή και ανεπαρκής.

Γενικός κανόνας: σε δωμάτια όπου η θερμοκρασία χώρου είναι κάτω των 15°C τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο [ desiccant ]. Είναι ο μόνος τύπος αφυγραντήρα που λειτουργεί ανεπηρέαστα από 1°C.

Το υλικό Zeolite χρειάζεται αντικατάσταση;

Το αφυγραντικό υλικό Zeolite διαρκεί για πολλά χρόνια. Είναι αυτονόητο ότι η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από πόσο «βαριά» είναι η χρήση του αφυγραντήρα. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο ζεόλιθος είναι από το φύση του ένα πορώδες, απορροφητικό υλικό, το οποίο με το πέρασμα των χρόνων και τη χρήση χάνει μέρος της απορροφητικότητάς του. Όσο περισσότερα τα χρόνια χρήσης του αφυγραντήρα με ζεόλιθο τόσο θα μειώνεται η αποτελεσματικότητά του. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ο τροχός ζεολίθου θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια.

Μόνο ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο είναι αποδοτικός σε χαμηλές θερμοκρασίες

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο δεν είναι απλά μια «εναλλακτική» και οικολογική προσέγγιση σε σχέση με τον αφυγραντήρα με συμπιεστή, αφού δεν χρησιμοποιεί συμπιεστή και ψυκτικό υγρό. Είναι κυρίως η μοναδική λύση αφύγρανσης σε χώρους με χαμηλή θερμοκρασία, κάτω των 15°C.