Φυτά εσωτερικού χώρου που μας κάνουν πιο υγιείς!

Φυτά εσωτερικού χώρου που μας κάνουν πιο υγιείς!

Το ξέρατε ότι τα φυτά μέσα στο σπίτι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας;

Κι όμως, είναι αλήθεια! Αρκετά από αυτά απορροφούν τους κοινούς ρύπους, λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα αέρα και μας κάνουν πιο υγιείς!


Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουν φυτά εσωτερικού χώρου με βάση το πόσο εύκολο είναι να τα φροντίσουμε ή πόσο ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως τα οφέλη κάποιων φυτών στην υγεία μας!

Υιοθετήστε αυτά τα πανέμορφα φυτά, που προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας από κοινούς ρύπους όπως φορμαλδεΰδη και βενζόλιο.

Αλόη Βέρα

Η Αλόη Βέρα μπορεί να είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες αλλά έχει και άλλη... super δύναμη. Αναπτύσσεται εύκολα και βοηθάει στην απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης και του βενζολίου από το σπίτι σας, τα οποία είναι υποπροϊόντα των βαφών και των χημικών καθαριστικών.

Η Αλόη Βέρα αγαπά τον ήλιο, γι αυτό θα πρέπει να την τοποθετήσετε σε φωτεινό σημείο του σπιτιού σας.

Φοίνικας Μπαμπού

Ο Φοίνικας Μπαμπού θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για την απομάκρυνση των εσωτερικών τοξινών. Αυτό το χαριτωμένο φυτό είναι πολύ ανεκτικό στις εσωτερικές συνθήκες και θα αναπτυχθεί καλύτερα στο διηθημένο φως. Είναι ιδανικό για το σπίτι, καθώς είναι εύκολο να διατηρηθεί, μη τοξικό και ασφαλές για κατοικίδια ζώα.

Αφήστε το φοίνικα μπαμπού να ευδοκιμήσει τοποθετώντας τον σε μια περιοχή με άφθονο έμμεσο ηλιακό φως.

Φτέρη

Η φτέρη θεωρείται από φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί υγραντήρες, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες. Αν και αυτό το φυτό είναι πολύ ανεκτικό στην ξηρασία και το μερικό φως, προτιμά το υγρό χώμα και το έντονο φως.

Η τοποθέτησή της σε ένα φωτεινό σημείο και το συχνό πότισμα θα επιτρέψει στην φτέρη σας να ευδοκιμήσει και να γεμίσει το σπίτι σας με καθαρότερο αέρα με άφθονη υγρασία.

Σανσιβέρια

Η Σανσιβέρια ή αλλιώς "η γλώσσα της πεθεράς", είναι ένα φυτό που αγαπάει το λιγοστό φως και μπορεί να επιβιώσει σε χώρους με πολλή υγρασία. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα φυτά για το φιλτράρισμα της φορμαλδεΰδης. Επιπλέον, είναι εύκολο να το διατηρήσετε σε χώρους του σπιτιού σας που δεν έχουν πολύ φως.

Δεδομένου ότι η φορμαλδεΰδη βρίσκεται συχνά σε προϊόντα καθαρισμού, στο χαρτί υγείας και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ένα ιδανικό μέρος για να ομορφύνει το χώρο σας θα ήταν το μπάνιο σας.

Κισσός

Μπορεί να θεωρούμε τον κισσό υπαίθριο φυτό που προσθέτει "ρουστίκ" γοητεία στα παλιά κτίρια. Όμως ο κισσός έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα μέσα στο σπίτι, ενώ απορροφάει τη μούχλα!

Ο κισσός αγαπάει το έντονο φως και το ελαφρώς ξηρό χώμα. Οπότε, επιλέξτε να τον τοποθετήσετε στο πιο ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού!

Συμβουλή διακόσμησης:

Οι πήλινες γλάστρες θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι! Είναι οικονομικές, είναι όμορφες και μπορείτε να τις βρείτε σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε! Τα φυτά με έντονο πράσινο φύλλωμα θα φαίνονται πανέμορφα σε αυτές! Δοκιμάστε να τοποθετήσετε 2 ή 3 πήλινες γλάστρες με φυτά κοντά η μία στην άλλη, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου πάντα αποτελούσαν μία δημοφιλή τάση στη διακόσμηση του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τους καθαριστές αέρα ιονιστές Kullhaus: αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλεργίες, οσμές, τα βλαβερά στοιχεία του καπνού από τσιγάρο και λοιπά ρυπογόνα.

Για να έχετε πραγματικά καθαρό και υγιεινό αέρα στο σπίτι ή το γραφείο, ενημερωθείτε σήμερα από τη Sani Hellas για τους ιονιστές καθαριστές αέρα της Kullhaus.